AegeanReport - Με αγάπη για το Βόρειο Αιγαίο! Ειδήσεις, παράδοση, πολιτική, καλλιτεχνικά, πολιτισμός.
Αλλά γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Σας έχουμε προτάσεις για το πρωτοχρονιάτικο μενού, εύκολες, νόστιμες, που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
Ρύζι με μάνγκο και κουκουνάρι
Η τέλεια επιλογή για συνοδευτικό με τα ψητά αλλά και μόνο του ως πιάτο για όσους δεν τρώνε κρέας. Μία συνταγή με χρώματα και αρώματα, που θα «κλέψει» τις εντυπώσεις στο τραπέζι.
Υλικά
300γρ. άγριο ρύζι βρασμένο
60ml ελαιόλαδο
100γρ. κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
100γρ. κίτρινες και κόκκινες πιπεριές
100γρ. καρότο τριμμένο
3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
1 μάνγκο, σε κυβάκια
100γρ. κουκουνάρι
50γρ. μαύρες σταφίδες
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Για την εκτέλεση της συνταγής, δείτε εδώ
Τορτίγιες με σπανάκι, τυρί κρέμα και αλλαντικά
Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με μία εναλλακτική πρόταση.
Υλικά:
Έτοιμες τορτίγιες από το super market (υπολογίστε ανάλογα με τους καλεσμένους)
Σπανάκι
Τυρί κρέμα
Καλαμπόκι
Αλλαντικά της επιλογής σας (ταιριάζουν περισσότερο η γαλοπούλα και η μορταδέλα)
Για την εκτέλεση της συνταγής δείτε εδώ
Σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια και σως ρόκας
χριστουγεννιατικη σαλάτα 2
Νόστιμη και υγιεινή σαλάτα.
Υλικά:
4 κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
2 x 120g μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
Σως ρόκας
1 φλιτζάνι φύλλα ρόκας
1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1/4 φλιτζανιού ( 60 ml ) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Tοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα multi, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, και χτυπάτε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.
Ψήνετε στο φούρνο ή σε αντικολλητικό τηγάνι τα κολοκυθάκια και τα τοποθετείτε σε μία μεγάλη πιατέλα. Βάζετε από πάνω την ντομάτα και την μοτσαρέλα και στη συνέχεια περιχύνετε τη σως ρόκας. Διακοσμείτε τη σαλάτα σας με φύλλα βασιλικού.
Γιορτινή σαλάτα με ρόδι, καρύδια και μέλι
Αυτή η σαλάτα είναι πράγματι γιορτινή, με χρώματα, αρώματα και απίθανη γεύση
Υλικά
ρόκα ή μαρούλια
μία κούπα σπόρια από ρόδι
1-2 πορτοκάλια
1/5 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
1/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού
2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε την πράσινη σαλάτα σε μεγάλα κομμάτια και την τοποθετείτε σε ένα μπολ. Προσθέστε τα πορτοκάλια σε μικρές φέτες ή σε κύβους ( όχι πολύ μικρούς).
Σε ένα άλλο μικρό μπολ, αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το ξύδι και ανακατεύετε καλά. Ρίξτε το dressing στη σαλατιέρα και ανακατέψτε πολύ καλά. Προσθέστε τα καρύδια και το αλατοπίπερο. Αν αντί για καρύδια, προτιμάτε τα κουκουνάρια ή τα αμύγδαλα, μην ξεχάσετε να τα καβουρδίσετε. Θα δώσουν στη σαλάτα σας άλλη γεύση.
Ρολό κοτόπουλο τυλιγμένο σε σφολιάτα
Ένα πεντανόστιμο ρολό κοτόπουλο τυλιγμένο σε σφολιάτα, δια χειρός Mamatsita’s!
Υλικά:
1 ρολό κοτόπουλο
1 φύλλο σφολιάτα βουτύρου Χρυσή Ζύμη
1 κρόκο αυγού
λίγο βούτυρο για επάλειψη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ
Πεντανόστιμο πρωτοχρονιάτικο οσομπούκο
Αλλάξτε το χρόνο με το πιο γιορτινό φαγητό. Να είστε σίγουρες, θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!
Υλικά:
1 μεγάλο οσομπούκο (1,5-2 κιλά)
3 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
6-7 κλωναράκια θυμάρι
350ml ξηρό κρασί
700-800 ml σπιτικό ζωμό κοτόπουλου
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
6-8 κόκκους πιπεριού
800γρμ αποφλοιωμένα ντοματάκια
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1 κ.τ.γ Γουέστερ σος
1 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ
Βασιλόπιτα
Η «βασίλισσα» του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού. Σας έχουμε υπέροχη συνταγή του Γιώργου Γεράρδου. Δεν θα μείνει κομμάτι.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι σκληρό ή για τσουρέκι
100 γρ. Φρέσκο βούτυρο αγελάδας
50 γρ. γάλα φρέσκο
125 γρ. ζάχαρη
50 γρ. Χλιαρό νερό
2 φακελάκια ξερή μαγια
3 μεσαία αυγά
1/2 πορτοκάλι, ξύσμα
4κς άχνη ζαχαρη για πασπάλισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ