AegeanReport - Με αγάπη για το Βόρειο Αιγαίο! Ειδήσεις, παράδοση, πολιτική, καλλιτεχνικά, πολιτισμός.
Ανα δίμηνο έπαιρνε πενθήμερες άδειες και έμενε στο σπίτι του αδερφού του στην Αθήνα - Είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλακή, πώς μειώθηκε η ποινή του
Αποτροπιασμό και οργή στη κοινωνία προκαλεί η αποφυλάκιση του παιδόφιλου Νίκου Σειραγάκη, του προπονητή που καταδικάστηκε σε 401 χρόνια κάθειρξη για ασέλγεια σε 36 ανήλικους. Ειδικότερα ο Σειραγάκης αποφυλακίστηκε μετά την σχετική αίτηση που κατέθεσε στο συμβούλιο του σωφρονιστικού καταστήματος όπου βρισκόταν τα τελευταία χρόνια.
με όρους να μην διαμένει και να μην επισκέπτεται την Κρήτη, να δίνει το «παρών» δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, να διαμένει σε περιοχή της Αττικής που έχει οριστεί, να μη συναναστρέφεται με ανήλικους χωρίς παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια και να πηγαίνει για συνεδρία με ψυχίατρο μία φορά το μήνα (με αυτό ασχολείται η υπηρεσία επιμελητών).
Ο παιδόφιλος Νίκος Σειραγάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr θα διαμείνει στο σπίτι του αδερφού του στην Αθήνα. Τη συγκεκριμένη οικεία άλλωστε είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής του στο συμβούλιο των φυλακών Τρίπολης καθώς εξασφάλιζε συχνά άδειες από 5 έως 7 ημέρες λόγω καλής διαγωγής που έδειχνε μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα όπου φρόντιζε να περνάει κυριολεκτικά απαρατήρητος. Σύμφωνα με άλλους έγκλειστους, ο Νίκος Σειραγάκης, έκανε μεροκάματα στη καντίνα της φυλακής και ανά δυο μήνες έπαιρνε άδεια και πήγαινε στον αδερφό του. Δεν είχε υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα και ακολουθούσε καθημερινά συγκεκριμένο πρόγραμμα, χωρίς να παρεκκλίνει απ’ αυτό. Τα πρωινά εργαζόταν στην καντίνα, το μεσημέρι έπαιρνε το φαγητό του και ανέβαινε στον θάλαμο του, αποφεύγοντας τις συναναστροφές με τους άλλους κρατούμενους. «Ηταν ωσεί παρών» λέει στο protothema.gr για τον Νίκο Σειραγάκη, ένας πρώην έγκλειστος που τον έζησε από κοντά για ένα διάστημα στις φυλακές της Τρίπολης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, που με τη συγχώνευση έγιναν 220 και που σε πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20 με τον νέο ποινικό κώδικα. Ο Σειραγάκης καταδικάστηκε πρωτόδικα για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το εφετείο.
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Απριλίου του 2020 είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές των Γρεβενών, που τότε εξέτιε την ποινή του, όμως λίγες ημέρες αργότερα είχε συλληφθεί για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης και οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές. Τότε, είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά πληροφορίες, μετά την εκ νέου φυλάκισή του, παρέμεινε για κάποιο διάστημα στο σωφρονιστικό κατάστημα των Γρεβενών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τρίπολη.
Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2011, που συνελήφθη για τα ειδεχθή εγκλήματά του κατά των ανηλίκων, είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Τριπόλεως. Η δίκη του, τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό, είχε πραγματοποιηθεί στο Εφετείο του Πειραιά, για λόγους προστασίας της ανηλικότητας των θυμάτων του.
«Είναι απειλή κατά της κοινωνίας»
«Ο Νίκος Σειραγάκης αποτελεί δυναμική απειλή κατά της κοινωνίας», είχε δηλώσει ευθέως μιλώντας στο Δελτίο Eιδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Βαγγέλης Μουνδριανάκης.
Με αφορμή την αποφυλάκιση του παιδεραστή του Ρεθύμνου, o ίδιος επανέλαβε τη θέση του πως «ο άνθρωπος αυτός δεν έχει σωφρονιστεί».
«Η αποφυλάκιση αυτή αντιβαίνει ευθέως προς το κοινό περί δικαίου αίσθημα», τόνισε και χαρακτήρισε απαράδεκτη την επίμαχη εξέλιξη, τονίζοντας όμως παράλληλα με έμφαση πως «η δικαιοσύνη ως θεσμός εκτέλεσε το καθήκον της».
Ο ίδιος συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Ο Σειραγάκης παρέμενε θρασύτατος και αμετανόητος μέχρι τέλους. Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια».
Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο κ. Μουνδριανάκης, όσο και άλλοι συνάδελφοι του από το δικηγορικό σύλλογο Ρεθύμνου στάθηκε αφιλοκερδώς και μέχρι τέλους στο πλάι των οικογενειών σε αυτή τη δύσκολη δικαστική διαμάχη.