«37.000 ευρώ θα στοιχίσει η συναυλία του Ρόκκου;;;» - Έξαλλος ο Κυρατζής ζητά εξηγήσεις από την Περιφερειακή Αρχή

By Αυγούστου 16, 2022
«37.000 ευρώ θα στοιχίσει η συναυλία του Ρόκκου;;;» -  Έξαλλος ο Κυρατζής ζητά εξηγήσεις από την Περιφερειακή Αρχή

Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από το κτίριο της Περιφέρειας, με αφορμή χειρισμούς σε συγκεκριμένα ζητήματα από την Περιφερειακή Αρχή, καθώς ακόμα και ο εκλεγμένος της μείζονος αντιπολίτευσης, Στρατής Κυρατζής, ξέσπασε την Παρασκευή με αφορμή έγκριση θέματος εκ περιφοράς για τη διάθεση του ποσού των 17.000 ευρώ για τα έξοδα της συναυλίας του Στέλιου Ρόκκου που θα γίνει στο δεύτερο νησί του Νομού μας, τη Λήμνο, που είναι και η πατρίδα του καλλιτέχνη.

Το θέμα τέθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας την Παρασκευή και αυτό ενώ, όπως έγραφαν μέσα από τη σχολιογραφία τους την ίδια μέρα τα Νέα της Λέσβου, για σήμερα Τρίτη είναι προγραμματισμένη η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής μέσω τηλεδιάσκεψης (η συνεδρίαση θα γίνει στη Λήμνο) όπου προβλέπεται η έγκριση άλλων 20.000 ευρώ για καλλιτεχνικές υπηρεσίες στην ίδια συναυλία, όπως αναφέρει η ημερήσια διάταξη.

Επί της ουσίας ενώ πρόκειται να εγκριθούν σήμερα τα 20.000 ευρώ, η Περιφερειακή Αρχή την Παρασκευή έσπευσε να εγκρίνει άλλα 17.000 ευρώ, προφανώς από διαφορετικό κωδικό και μάλιστα αυτό, όπως καταγγέλλει ο κ. Κυρατζής, έγινε με έκτακτη συνεδρίαση για την οποία ενημερώθηκαν και κλήθηκαν να εγκρίνουν ή να καταψηφίσουν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής-Περιφερειακοί Σύμβουλοι στις 3:00 το μεσημέρι!

Όπως δήλωσε ο κ. Κυρατζής στα Νέα της Λέσβου: «Κληθήκαμε την Παρασκευή άρον-άρον στις 3:00 το μεσημέρι με ένα e-mail να δώσουμε τη συγκατάθεσή μας για την διάθεση 17.000 ευρώ για τη συναυλία του Στέλιου Ρόκκου στη Λήμνο, ενώ για την Τρίτη (σ.σ. σήμερα) είναι προγραμματισμένη η έγκριση άλλων 20.000 ευρώ στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Καταρχάς θεωρώ απαράδεκτη την έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής μόνο με το συγκεκριμένο θέμα στην ημερήσια διάταξη, εφόσον συνεδριάζουμε για το ίδιο θέμα και την Τρίτη. Η ανοργανωσιά της Περιφερειακής Αρχής του κυρίου Μουτζούρη σε τέτοια θέματα δεν έχει προηγούμενο και αγνοούν και τις προτάσεις που τους κάνουμε κατά καιρούς στις συνεδριάσεις για να τους βοηθήσουμε να βελτιωθούν προς όφελος του τόπου. Δεν είμαστε διατεθειμένοι όμως να συναινέσουμε σε τέτοιες καταστάσεις. Τι θα πει 17.000 ευρώ + 20.000 ευρώ για μια συναυλία στη Λήμνο; Να βγουν και να μας εξηγήσουν πού θα πάνε αυτά τα λεφτά. Για εμάς αυτό είναι απαράδεκτο και το καταγγέλλουμε», είπε καταλήγοντας ο κ. Κυρατζής.

Το γεγονός της παρέμβασης του κ. Κυρατζή την Παρασκευή δείχνει ότι το κλίμα στην Οικονομική Επιτροπή είναι αρκετά ηλεκτρισμένο και αυτό προμηνύει θύελλα για σήμερα Τρίτη στην τακτική συνεδρίαση και από το φθινόπωρο. Άλλωστε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, που έχει διατελέσει και πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, κρατά πάντα χαμηλούς τους τόνους, πράγμα που σημαίνει ότι για να φτάσει στο σημείο να ξεσπάσει, όπως ξέσπασε την Παρασκευή, το ποτήρι… ξεχείλισε!

Πάντως το ποσό των 37.000 ευρώ για μία συναυλία στη Λήμνο και μάλιστα από το Στέλιο Ρόκκο που παρότι γνωστός και καταξιωμένος ερμηνευτής δεν τον φέρνει η Περιφέρεια και από το εξωτερικό καθώς έχει επιλέξει να ζει τα τελευταία χρόνια στη Λήμνο, είναι ιδιαίτερα μεγάλο και εξίσου πολλά είναι και τα ερωτηματικά για τη διάθεση των χρημάτων για μία συναυλία.

Πηγή: nealesvou.gr

 

 
Rate this item
(0 votes)