Η Χίος τίμησε την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας

By Σεπτεμβρίου 24, 2024
Η Χίος τίμησε την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας

Στην Αγκαλιά της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας

Χιλιάδες πιστοί, με ευλάβεια που αγγίζει τα όρια της θάλασσας, κατέκλυσαν την Ιερά Μονή Μυρσινιδίου Βροντάδου Χίου. Ήταν εκεί για να προσκυνήσουν την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, μια εικόνα που εδώ και χρόνια αποτελεί φάρο πίστης για τους ναυτικούς.

Σε ένα κλίμα βαθιάς κατάνυξης, τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου, κ. Μάρκου. Ο λόγος του π. Χρυσάνθου από την Ιερά Μονή Γωνιάς Κρήτης, γεμάτος αναφορές σε Θαύματα της Παναγίας, συγκίνησε τους πιστούς. Η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Ρωμανός ο Μελωδός» μελωδούσε ύμνους προς τιμήν της Θεοτόκου, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ιερή και υπερκόσμια.

Η επόμενη ημέρα άρχισε με τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εξέχουσα θέση της Παναγίας στην Ορθόδοξη Θεολογία. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, σε μια συγκινητική στιγμή, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστη τον κ. Γεώργιο Καραμιχάλη, ένα νέο άνθρωπο που αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στην Εκκλησία.

Η Ιερά Μονή Μυρσινιδίου, ένα μοναστήρι που μοιάζει να ταξιδεύει στη θάλασσα, έγινε για άλλη μια φορά ο τόπος όπου η πίστη συναντά την παράδοση. Οι πιστοί, φεύγοντας από το Μοναστήρι, ένιωθαν ανανεωμένοι και ενισχυμένοι στην πίστη τους.

2.jpg

3.jpg

 

ΠΗΓΗ

Rate this item
(0 votes)