Λήμνος - Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία Δράση ενημέρωσης για το Αλτσχάιμερ και την άνοια από κοινωνικές δομές του Δήμου Λήμνου σε συνεργασία με το ΤΕΤΔ του Πανεπιστημίου Αιγαίου

By Οκτωβρίου 02, 2024
Λήμνος - Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία Δράση ενημέρωσης για το Αλτσχάιμερ και την άνοια από κοινωνικές δομές του Δήμου Λήμνου σε συνεργασία με το ΤΕΤΔ του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία και του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια του Δήμου Λήμνου, πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης στην Μύρινα, με αφορμή την Παγκοσμία Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο της δράσης, μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια τα οποία δημιούργησαν το ΚΕΠ Υγείας, ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής. Το ολοκληρωμένο εγχειρίδιο έχει σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου για μια υγιή και παραγωγική ζωή σε κάθε στάδιο. Στο πλαίσιο της δράσης τα στελέχη ενημέρωσαν και απάντησαν σε απορίες και ερωτήσεις του κοινού σχετικά με τη νόσο και την σημασία της πρόληψης.
Το εγχειρίδιο για το Alzheimer και την Άνοια αναπτύχθηκε από την διεπιστημονική ομάδα την οποία αποτέλεσαν οι: Πηνελόπη Μαρκάκη, Ψυχολόγος, ΜSc, Ειδ. Γνωστική-Αναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια , Ελένη Καραγιαννάκη, Κοινωνική Λειτουργός, Med, MSc, , οι φοιτήτριες Παρασκευή Μωϋσή, Ματίνα Γκόγκα και η Δρ Βασιλική Μπουτζιούκα, Επίκουρος Καθηγήτρια Βιοστατιστικής, Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε στην Δρ Βασιλική Μπουτζιούκα, Επίκουρο Καθηγήτρια Βιοστατιστικής στο Πανεπιστημίου Αιγαίου και στις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου για την πολύτιμη συμβολή τους και την άριστη συνεργασία τους στη δημιουργία αυτού του ολοκληρωμένου εγχειριδίου.
Η έγκαιρη διάγνωση είναι το κλειδί για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου Alzheimer και της Άνοιας. Η προσέγγισή μας στα θέματα της υγεία μας διαμορφώνει την ποιότητα ζωής μας και η πρόληψη είναι το κλειδί για ένα μακροβιότερο μέλλον.
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια προσφέρει δωρεάν εξειδικευμένες υπηρεσίες σε άτομα που ανησυχούν για τη μνήμη τους και τους φροντιστές ατόμων με άνοια. Επιπλέον διενεργούνται δωρεάν τεστ μνήμης και ασκήσεις ενδυνάμωσης, τα οποία βοηθούν στην πρώιμη διάγνωση της νόσου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του ΚΕΠ Υγείας και του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια, 22540-29110 και 22540-29111, Δευτέρα-Παρασκευή, 08:00-14:00.
Επίσκεψη στο Κ.Η.Φ.Η από την Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η μηνιαία επίσκεψη στο Κ.Η.Φ.Η από την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά Δήμου Λήμνου, κα Πηνελόπη Μαρκάκη με αφορμή τον παγκόσμιο μήνα ενημέρωσης για το Alzheimer και την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας όπως έχει οριστεί η 1η Οκτωβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι της δομής πληροφορήθηκαν για τα αίτια, την συμπτωματολογία, τους προστατευτικούς και τους υψηλού κινδύνου παράγοντες εκδήλωσης της νόσου. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την πραγματοποίηση δραστηριότητας με θέμα την περιγραφή αγαπημένων αναμνήσεων. Τέλος, κρίθηκε αναγκαία η εξατομικευμένη συμβουλευτική ενός ωφελούμενου από την ψυχολόγο.

Rate this item
(0 votes)