Μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης Ελληνοτουρκικών επιχειρηματικών συνεργασιών

By Οκτωβρίου 21, 2024
Μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης Ελληνοτουρκικών επιχειρηματικών συνεργασιών

Στα 200 εκατ. ευρώ τα έσοδα από τους Τούρκους τουρίστες εκτιμά ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με την συμμετοχή του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Επιμελητηρίου Λέσβου, Ελλήνων και Τούρκων δημάρχων, εκπροσώπων επιμελητηρίων και επιχειρηματιών. Αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν η εμβάθυνση και η διεύρυνση των Ελληνοτουρκικών επιχειρηματικών σχέσεων ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού αλλά και των εμπορικών ανταλλαγών. Συντονιστής στην εκδήλωση ήταν ο δημοσιογράφος Σταμάτης Μαλέλης.
Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης υπογράμμισε πως την φετινή χρονιά αναμένεται να φθάσουν οι αφίξεις Τούρκων επισκεπτών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου στις 500.000. Μάλιστα οι αφίξεις αυτές πραγματοποιούνται καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου και όχι μονό της καλοκαιρινή περίοδο. Τα έσοδα από αυτούς τους τουρίστες για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου εκτιμά ο κ. Μουτζούρης θα ανέλθουν στα 200 εκατομμύρια ευρώ. Ένα μέγεθος που είναι πολύ σημαντικό για τις μικρές νησιωτικές οικονομίες της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.

Επίσης Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα δώσει μεγάλη έμφαση στην τουριστική προβολή των νησιών του Βορείου Αιγαίου στα απέναντι Τουρκικά παράλια και τις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου και μεταξύ άλλων τόνισε πως οι επιχειρήσεις μπορούν να γίνουν γέφυρα ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Επίσης αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Ελληνική οικονομία στον τομέα της ανάπτυξης και τα οποία επιβεβαιώνονται από διεθνείς φορείς αξιολόγησης. Ακόμη ανέφερε πως η κυβέρνηση ενισχύει τις προοπτικές συνεργασίας των Ελληνικών και Τουρκικών επιχειρήσεων στους τομείς τους τουρισμούς, της θάλασσας κ.ά.
Η οικονομική συνεργασία συμβάλει και στην ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας.

 

ΠΗΓΗ StoNisi

Rate this item
(0 votes)