Η Χίος δίνει ραντεβού σήμερα στην πύλη του Νοσοκομείου - Παρέμβαση Κάρμαντζη σε Πλεύρη για το ΕΚΑΒ Χίου

By Αυγούστου 25, 2022
Η Χίος δίνει ραντεβού σήμερα στην πύλη του Νοσοκομείου - Παρέμβαση Κάρμαντζη σε Πλεύρη για το ΕΚΑΒ Χίου

Την πρώτη δυναμική απάντηση απέναντι στον κυβερνητικό εμπαιγμό που κρατά το νησί με ένα μόλις ασθενοφόρο, θα δώσουν πολίτες, φορείς και υγειονομικοί της Χίου, σήμερα στις 11:30 το πρωί στην πύλη του Νοσοκομείου.

Μετά από ένα καλοκαίρι όπου η Χίος μέτρησε και πάλι θύματα εξαιτίας του εμπαιγμού και της ανεπάρκειας του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη να στελεχώσει με διασώστες το ΕΚΑΒ, οι Χιώτες υψώνουν φωνή αγανάκτησης απαιτώντας να σταματήσει η μακάβρια λίστα των συμπολιτών μας που σβήνουν αβοήθητοι επειδή το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός νησιού 50.000 κατοίκων.

Χαρακτηριστικό της κυβερνητικής απάθειας είναι το γεγονός ότι, ακόμα και το καλοκαίρι όπου ο πληθυσμός της Χίου ξεπέρασε κατά πολύ τις 100.000 η κυβέρνηση έμεινε άπραγη, επιλέγοντας όμως από την άλλη να στείλει πληρώματα για βοήθεια στη γειτονική Λέσβο, κατόπιν εισήγησης Συμβούλου του Πρωθυπουργού.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη φορέων στο Εργατικό Κέντρο Χίου με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών το επόμενο διάστημα.

Παρέμβαση Κάρμαντζη σε Πλεύρη για το ΕΚΑΒ Χίου

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη με θέμα την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου, απέστειλε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Στην επιστολή του ο κ. Κάρμαντζης υπογραμμίζει ότι η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ έχει στοιχίσει ζωές στο νησί, μεταφέροντας την απαίτηση των Χιωτών για άμεση επίλυση του ζητήματος.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ Υγείας,

Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή προκειμένου να ενώσω τη φωνή μου ως Δήμαρχος Χίου με το αίτημα ολόκληρου του νησιού μας για την στελέχωση του ΕΚΑΒ με το απαραίτητο σε αριθμό προσωπικό για την επαρκή λειτουργία του. Το μείζον αυτό ζήτημα πολλάκις έχει επισημανθεί -σε όλους τους τόνους- από σύσσωμη την κοινωνία της Χίου, ενώ, δυστυχώς τραγικές απώλειες συνανθρώπων μας το καθιστούν αδήριτη ανάγκη και προτεραιότητα.

Εκ μέρους ολόκληρου του νησιού, σας εκφράζω την απαίτησή μας, για άμεσες ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί –χθες- αυτό το κατεπείγον πρόβλημα που μας ταλανίζει σοβαρά, παραμένοντας άλυτο.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Rate this item
(0 votes)