Εκπαιδευτικές δράσεις στους υγρότοπους της Δυτικής Λέσβου ERASMUS+ του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης

By Σεπτεμβρίου 04, 2022
Εκπαιδευτικές δράσεις  στους υγρότοπους της Δυτικής Λέσβου ERASMUS+ του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Ενθουσιασμένοι και γεμάτοι νέες εμπειρίες ολοκλήρωσαν την γνωριμία τους με τους υγρότοπους της δυτικής Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου μαθητές του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης καθώς και μαθητές από την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, την Πολωνία και τη Ρουμανία, οι οποίοι συμμετέχουν σε πρόγραμμα Erasmus+ για τα πουλιά της Ευρώπης.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όπου και ενημερώθηκαν για τον τρόπο δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καθώς και τα απολιθωμένα ευρήματα της χλωρίδας και της πανίδας που υπήρχε στην περιοχή εκείνη την εποχή, όπου ένα ολόκληρο οικοσύστημα πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια απολιθώθηκε. Μαθητές και εκπαιδευτικοί γνώρισαν επίσης τα μεγάλα ηφαίστεια και τους ηφαιστειακούς γεώτοπους της Λέσβου και συζήτησαν για τους γεώτοπους των περιοχών τους και τα πουλιά που φιλοξενούνται σε αυτούς. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα πουλιά που συναντώνται στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τη σημασία τους.

Στη συνέχεια το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε γνωριμία των μαθητών με τους υγρότοπους της δυτικής Λέσβου στην αίθουσα οπτικοακουστικών μέσων του Μουσείου, τα πουλιά που φιλοξενούνται σε αυτούς καθώς και τη μοναδικότητά τους από την κα. Ελένη Γαληνού, Περιβαλλοντολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Ακολούθησε περιήγησή τους στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί γνώρισαν εντυπωσιακούς ιστάμενους και κατακείμενους απολιθωμένους κορμούς δέντρων και ριζικά συστήματα στη φυσική τους θέση.

a

Rate this item
(0 votes)