Κλειστό το Δημοτικό Σχολείο της Στύψης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη μεταφορά μαθητών από τα γειτονικά χωριά με ευθύνη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

By Οκτωβρίου 25, 2022
Κλειστό το Δημοτικό Σχολείο της Στύψης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη μεταφορά μαθητών από τα γειτονικά χωριά με ευθύνη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Κλειστό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που υπάρχουν στη μεταφορά των μαθητών, παραμένει σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου το Δημοτικό Σχολείο της Στύψης.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στον οικισμό του Υψηλομετώπου όπου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία του πρόχειρου διαγωνισμού από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη μεταφορά των 9 μαθητών του χωριού στο Δημοτικό της Στύψης. Εδώ και 1,5 μήνα που έχουν αρχίσει τα μαθήματα οι γονείς των παιδιών αναγκάζονται να πηγαίνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον οικογενειακό και επαγγελματικό τους προγραμματισμό.

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου Νίκος Περιβολάρης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η ευθύνη και η αρμοδιότητα για τα σχολικά δρομολόγια ανήκει αποκλειστικά στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ωστόσο έως ότου τακτοποιηθεί το ζήτημα με το διαγωνισμό για τους μαθητές του Υψηλομετώπου ο Δήμος θα αναλάβει να βοηθήσει ώστε να μην χάνουν τα παιδιά τα μαθήματά τους.

«Είναι απόλυτα κατανοητό το γεγονός ότι οι γονείς δεν μπορούν να μεταφέρουν κάθε μέρα τα παιδιά τους στο σχολείο. Σήμερα το σχολείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, παραμένει κλειστό. Εμείς ως Δήμος έως ότου λυθεί το πρόβλημα, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Αξή, αποφασίσαμε να διαθέσουμε ένα μικρό λεωφορείο 9 θέσεων με έναν επαγγελματία οδηγό για να μεταφέρει τα παιδιά κάθε πρωί στο σχολείο.Πιστεύω ότι από την Πέμπτη ή το αργότερο τη Δευτέρα το λεωφορείο αυτό θα είναι διαθέσιμο για τα παιδιά. Σε κάθε περίπτωση ευελπιστούμε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα τακτοποιήσει το ζήτημα με το διαγωνισμό σε σύντομο χρονικό διάστημα».

 

Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν οι γονείς:

"Απο την μέρα που ξεκίνησε η σχολική χρονιά, το Υψηλομέτωπο δεν έχει λεωφορείο για την μεταφορά των παιδιών για το δημοτικό Στύψης.

Συνέχεια τα παιδιά μεταφέρονται όλο αυτό τον καιρό από τους γονείς με αποτέλεσμα να έχουν προβλήματα με τις δουλειές τους!

Η Περιφέρεια αγνοεί και χιλιάδες αιτήματα για αυτό το θέμα και μάλιστα ως δικαιολογία λένε ότι κανένας οδηγός δεν αναλαμβάνει το δρομολόγιο.

Με απόφαση λοιπόν του συλλόγου γονέων Σήμερα Τρίτη και Τετάρτη θα κλείσει το σχολείο μας στην Στύψη ως ένδειξη διαμαρτυρίας και ίσως να χρειαστεί και περισσότερο να παραμείνει κλειστό."

 

 

 

Με πληροφορίες sto nisi

Rate this item
(0 votes)