«Τσουνάμι» Καταγγελιών για τον Κιβωτό του Κόσμου στη Χίο - Η Περιφέρεια δεν είδε τίποτα! Μακρὰν νυχτωμένος ο Νύκτας... (vid)

By Νοεμβρίου 23, 2022
«Τσουνάμι» Καταγγελιών για τον Κιβωτό του Κόσμου στη Χίο - Η Περιφέρεια δεν είδε τίποτα! Μακρὰν νυχτωμένος ο Νύκτας... (vid)

Σοκάρουν τα όσα φρικιαστικά αποκαλύπτονται στο πανελλήνιο για τη Κιβωτό του Κόσμου. Σοκαριστικά τα όσα ακούγονται και στο παράρτημα της Κιβωτού του Κόσμου στη Χίο καθώς και η αδιαφορία της Περιφερείας(!) σε ένα τόσο ευαίσθητα κοινωνικά θέμα, που έχει να κάνει με παιδιά.

Η ευθύνη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, είναι πολύ σημαντική διότι όπως συγκεκριμένα χθες δήλωσε η αρμόδια υπουργός, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, στο MEGA, ήδη από το 1995 οι υπηρεσίες των Περιφερειών έχουν την ευθηνή σε αυτές τις Οργανώσεις μέσω του θεσμού του κοινωνικού συμβούλου.

Όπως θα δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο του MEGA, εντύπωση προκαλεί ότι, λίγες μόλις ημέρες πριν από το τσουνάμι των αποκαλύψεων των καταγγελιών στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στη Χίο, είχε πραγματοποιηθεί έλεγχος, κατά τον οποίο βρέθηκαν όλα καλά… όπως επιβεβαιώνει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νύκτας. Ο κ. Νύκτας πιάστηκε κυριολεκτικά αδιάβαστος αφού σε δήλωση του είπε το εξής:  "Η Περιφέρεια ελέγχει γενικώς τους όρους τήρησης της άδειας, και γενικά ό, τι έχει σχέση με τον τρόπο λειτουργίας, εννοείται ότι είναι αιφνιδίως, μια φορά τον χρόνο, ετησίως." Ο νόμος, όμως, ορίζει ότι έλεγχος από τις Περιφέρειες πρέπει να γίνεται δυο φορές το χρόνο, δηλαδή κάθε εξάμηνο, να συντάσσουν έκθεση και να αποστέλλονται στο Υπουργείο Εργασίας, ένα στάδιο που συχνά παρακάμπτεται.

Μια κοπέλα, πρώην φιλοξενούμενη της δομής της Χίου, μαρτυρά στην εκπομπή Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο τι ακριβώς γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες της δομής της Κιβωτού του Κόσμου, διαψεύδοντας τα λεγόμενα του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νύκτα ότι όλα είναι καλά στη δομή….

Αγρόν αγοράζει ο κύριος Νύκτας ή είναι μακράν νυχτωμένος τελικά;

Εκείνος και ο πολιτικός του Προϊστάμενος έχουν την ευθιξία να αναγνωρίσουν τα εγκληματικά τους λάθη ή πάλι φταίει κάποιος άλλος; Τα όσα βγαίνουν στην επιφάνεια σοκάρουν και η ελπίδα τα παραπάνω να είναι ψευδή εξασθενίζεται...

 

Rate this item
(0 votes)