Αναγνώριση Φυσικού πόρου και της Ιαματικής Πηγής της Εφταλούς!

By Απριλίου 06, 2023
Αναγνώριση Φυσικού πόρου και της Ιαματικής Πηγής της Εφταλούς!

Με κάθε επίσημο τρόπο αναγνωρίστηκε το νερό της Εφταλούς ως ιαματικό, κι έπειτα από τις απαιτούμενες ενέργειες των εμπλεκόμενων αρχών και φορέων υπήρξε τροποποίηση γραμμής αιγιαλού. Μ'αυτήν την τροποποίηση, είναι εφικτό να αξιοποιηθούν τα εκεί κτίρια και το ιαματικό νερό, μιας και υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από επενδυτές.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου για την αναγνώριση:

Με τα παραπάνω, πλέον, ανοίγεται ένα καινούριο κεφάλαιο για την περιοχή της Εφταλούς, της Μήθυμνας και της ευρύτερης περιοχής, προσελκύοντας και τουρίστες που ενδιαφέρονται για τον ιαματικό τουρισμό

Στο πλαίσιο της επίπονης και πολυδαίδαλης προσπάθειας που ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα της θητείας της η δημοτική αρχή για την ανάκτηση των δικαιωμάτων και την αναγνώριση του φυσικού πόρου στις τρεις ιαματικές πηγές της Δυτικής Λέσβου, εξασφαλίστηκε χθες η σχετική πιστοποίηση και της περίπτωσης της πηγής της Εφταλούς.

Είχαν προηγηθεί οι επιτυχείς προσπάθειες για τις πηγές Λισβορίου και Πολιχνίτου που έχουν ήδη μπει πια στο τελικό στάδιο της εκ νέου εκμετάλλευσής τους, για να επισφραγιστεί χθες με Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και Τουρισμού και η αναγνώριση του φυσικού πόρου «Νερό Δημοτικής Πηγής Εφταλούς».

«Έχουμε ξανά καλά νέα που αφορούν αυτή τη φορά και τον τουριστικό μας Μόλυβο. Μετά από πολύ δύσκολες γραφειοκρατικές διαδικασίες και με τη συνεργασία πολλών στελεχών μας στον Δήμο, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την αναγνώριση του φυσικού πόρου και της πηγής μας στην Εφταλού. Είναι η τρίτη κατά σειρά πηγή που επαναφέρουμε ουσιαστικά σε αυτό που αποκαλούμε φυσικό μας θησαυρό και ομολογώ ότι ήταν και η πιο δύσκολη περίπτωση, καθώς μπήκαμε στη διαδικασία μέχρι και να τροποποιήσουμε τη γραμμή αιγιαλού για να προχωρήσουμε απρόσκοπτα στην αξιοποίησή της», δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Rate this item
(0 votes)