Τάμα στην Αγία Μαρκέλλα: Πλήθος Προσκυνητών Από Όλη τη Χίο! (pics)

By Ιουλίου 24, 2023
Τάμα στην Αγία Μαρκέλλα: Πλήθος Προσκυνητών Από Όλη τη Χίο! (pics)

Μεγάλο πλήθος προσκυνητών από κάθε γωνιά της Χίου, καθώς και από τις τοπικές κοινότητες του Βροντάδου, Αίπου, Πιτυού, Σιδηρούντας και Βολισσού, πραγματοποίησαν και φέτος το παραδοσιακό τάμα τους στην Αγία Μαρκέλλα.

Περπάτησαν ακόμα και 40 χιλιόμετρα πεζοί, αφού είχαν ως μοναδικό στόχο να φθάσουν στο Ιερό Προσκύνημα και να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Αγίας.

Το χαρακτηριστικό του πλήθους ήταν η αδιάκοπη ουρά προσκυνητών που δημιουργήθηκε από το προαύλιο του Ναού μέχρι και την είσοδο του, ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα.

Εκατοντάδες άτομα, όλων των ηλικιών, περίμεναν υπομονετικά για να ανάψουν ένα κερί και να ασπαστούν την εικόνα της Αγίας Μαρκέλλας, παρακαλώντας για τη μεσιτεία της

Οι ιερές ακολουθίες τελέστηκαν με τη συμμετοχή των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, ενώ ο Χορός Ιεροψαλτών ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ, υπό τον Πρωτοψάλτη κ. Βασίλειο Χαμέτη, ανέδειξε με την ψαλμωδία του την θρησκευτική τελετή.

Την διακονία του Λόγου κατά τον Μεγάλο Εσπερινό ανέλαβε ο Προιστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχιμ. Αλέξιος Κουρτέσης, ενώ κατά την Θεία Λειτουργία, τον λόγο ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, κ. Θεόκλητος.

XIOS AGIA MARKELA 2

XIOS AGIA MARKELA 3

Rate this item
(0 votes)