Μουτζουρης: Ένας...αυτόκλητος ταγός γιά τη Δημοκρατία εν κινδύνω

By Οκτωβρίου 11, 2023
Μουτζουρης: Ένας...αυτόκλητος ταγός γιά τη Δημοκρατία εν κινδύνω

Η ελπίδα στο Βόρειο Αιγαίο, η ζωογόνα δύναμη του φωτός που κινεί τη ζωή και την πορεία των πραγμάτων, περνά, σε επίπεδο περιφερειακής εξουσίας, από τον Στρατηγό Αλκ. Στεφανή και την παράταξή του στο τιμόνι. Το μαύρο που δεν θέλει να βλέπει δι’ εαυτόν ο απερχόμενος Περιφερειάρχης τον αφορά εξόχως και συνδέεται με την ίδια την εξουσία του...

 

 

Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΕΦΑΝΗ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ
 
Ένας...αυτόκλητος ταγός γιά τη Δημοκρατία εν κινδύνω, με φόντο το απέραντο μπλε του Αιγαίου και την Ελληνική Σημαία, βεβαίως με φωτογραφία του οραματιζόμενου εαυτού του, διεκδικεί, στην εικονιζόμενη αφίσα του, την ψήφο των πολιτών του Βορείου Αιγαίου στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών της επόμενης Κυριακής.
 
Πρόκειται γιά την απέλπιδα προσπάθεια του απερχόμενου Περιφερειάρχη Κώστα  Μουτζούρη, επικεφαλής του συνδυασμού «΄Αλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο», ο οποίος είδε εαυτόν να περιορίζεται στη δεύτερη θέση την περασμένη Κυριακή, αφού τον εκτόπισε ο Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, με το συνδυασμό της «Νέας Δυναμικής», στην παρθενική του κάθοδο στην πολιτική, κερδίζοντας την πρωτιά, με ποσοστό 39,98% έναντι ποσοστού 33,81% του ανθυποψηφίου του.
 
Και γιά να μην φανεί ότι υστερεί σε γνώσεις, ως προ το μήνυμα των χρωμάτων στον ανθρώπινο ψυχισμό, ο Μουτζούρης  αντιπαραθέτει στο «δικό του μπλέ» το «μαύρο» των πολιτικών του αντιπάλων, ώστε να «ντύσει» τη δική του -δοκιμασμένη και αποτυχημένη- ελπίδα, με το «μαύρο» της απελπισίας και της κατάθλιψης, που προσωποποιεί πλέον στον αντίπαλό του Στεφανή, με το ισχυρό ήδη προβάδισμά του,  συνεπεία του οποίου διεκδικεί με ισχυρές αξιώσεις την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
 
Είναι όμως πολύ φθηνό και τελικώς θα αποβεί αναποτελεσματικό το μονοπάτι που επέλεξε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης: Το μπλέ χρώμα της ελπίδας και της ανάτασης, που ανοίγει το πνεύμα και την ψυχή του ανθρώπου, παρέχοντας  το συναίσθημα της απόλυτης ζωντάνιας και της εσωτερικής ελευθερίας, που τροφοδοτεί τη νοσταλγία και συμβάλλει στην πίστη και στην ονειροπόληση, απεχθάνεται τη «μούφα» και την ψευδή εικόνα των πραγμάτων.
 
Συνεπώς το «μαύρο» στο οποίο μπορεί να παραπέμπει, όπως επιχειρείται από τον Κ. Μουτζούρη, γιά τον Στρατηγό Αλκ. Στεφανή πλέον, γυρίζει στον ίδιο και τον εκθέτει ανεπανόρθωτα, με τον ίδιο ως φυσικό φορέα του «μαύρου» που τάχατες μάχεται...
 
Σήμερα, πέντε ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες γιά το δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, ο Στρατηγός Αλκ. Στεφανής υπόσχεται και συμπυκνώνει την ελπίδα του απέραντου μπλέ του Αιγαίου, με την αξιόπιστη ελπίδα και αποτελεσματική ανάταση γιά «ασφάλεια, με πρόοδο και ευημερία» στην Περιφέρεια του Βόρειου Αιγαίου, στα πέντε μεγάλα νησιά που την απαρτίζουν, με πρωτεύουσα τη Μυτιλήνη.
 
Στον αντίποδα η εικόνα που ματαίως επιχειρεί να φιλοτεχνήσει ο Κ. Μουτζούρης είναι καταδικασμένη να αποτύχει: Τα μεγάλα λόγια,στα οποία καταφεύγει, με αόριστες εξαγγελίες, στη βάση αρχών και στόχων στις οποίες δοκιμάσθηκε ανεπιτυχώς στην τετραετή του θητεία, σε συνδυασμό με αναπόδεικτες πρακτικές που αρέσκεται να βλέπει και να εκτοξεύει σε όσους είναι απέναντί του, τον καθιστούν αφερέγγυο. Και τελικώς ακατάλληλο γιά δεύτερη θητεία στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
 
Η ελπίδα στο Βόρειο Αιγαίο, η ζωογόνα δύναμη του φωτός που κινεί τη ζωή και την πορεία των πραγμάτων, περνά, σε επίπεδο περιφερειακής εξουσίας, από τον Στρατηγό Αλκ. Στεφανή και την παράταξή του στο τιμόνι. Το μαύρο που δεν θέλει να βλέπει δι’ εαυτόν ο απερχόμενος Περιφερειάρχης τον αφορά εξόχως και συνδέεται με την ίδια την εξουσία του, όπως εκτέθηκε στο αμέσως προηγούμενο σημείωμά μας. Γιά το λόγο αυτό δεν τού μένει παρά ένα ...άλμα ανάπτυξης στο κενό.
 
Η επόμενη ημέρα στο Βόρειο Αιγαίο, φωτεινή, όμορφη, ασφαλής και παραγωγική γιά τους κατοίκους του, περνά από την αναγκαία αλλαγή σελίδας στην Περιφέρεια, με τον Στρατηγό Αλκιβιάδη Στεφανή επόμενο Περιφερειάρχη.
 
Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
 
 
ΠΗΓΗ: sermichiotis
Rate this item
(0 votes)