Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

By Οκτωβρίου 23, 2023
Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

Σε καλούμε στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου

Τετάρτη 25 Οκτώβρη στις 19:00

Στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου στη Χρυσομαλλούσα (Βαλαωρίτου και Δαβάκη).

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου σε καλεί να συζητήσουμε για όλα όσα μας απασχολούν και να αποφασίσουμε μαζί τις δράσεις του σωματείου μας. Για τα όσα συμβαίνουν στους χώρους εργασίας μας, αλλά και για την απαράδεκτη κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της Δημόσιας Υγείας στο νησί μας.

  • Γιατί την ίδια ώρα που το ωράριο μας ξηλώνεται, που η εργασία μας εντατικοποιείται και τα εργατικά ατυχήματα όλο και πληθαίνουν, στη Λέσβο υπάρχουν ελάχιστα ασθενοφόρα και πολλές φορές δεν έχουν διαθέσιμο οδηγό, με αποτέλεσμα φέτος δύο οικογένειες στον Πολιχνίτο να θρηνούν νεκρούς.
  • Γιατί την ίδια ώρα που η ακρίβεια «χτυπάει κόκκινο» και οι μισθοί μας εξαφανίζονται πριν τα μισά του μήνα, τα κέντρα Υγείας και το Βοστάνειο είναι υποστελεχωμένα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού και να πρέπει να πηγαίνουμε σε ιδιωτικά ιατρεία ακόμα και για βασικές εξετάσεις.
  • Γιατί οι ελλείψεις σε προσωπικό, ειδικότητες, μηχανήματα και αναλώσιμα μας αναγκάζουν πολλές φορές να μεταβαίνουμε στην Αθήνα, βάζοντας ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
  • Γιατί η κυβέρνηση αντί να κάνει προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, επιλέγει να ανακυκλώνει τα ίδια αποτυχημένα μέτρα που δεν βελτιώνουν την κατάσταση, όπως να βαφτίζει «προσωπικούς» τους «αγροτικούς» γιατρούς.
  • Γιατί οι εργοδότες δεν παίρνουν κανένα μέτρο πρόληψης για την υγεία και την ασφάλεια μας στους χώρους εργασίας και οι κρατικές υπηρεσίες δεν κάνουν κανέναν απολύτως έλεγχο.

Είναι εξοργιστικό, ότι αντί εν έτει 2023 να απολαμβάνουμε σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, τελικά η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη. Ήρθε όμως η ώρα να «πάμε αλλιώς». Δε θα ανεχτούμε η ανθρώπινη ζωή να γίνεται παιχνίδι.

Συζητάμε-Αποφασίζουμε-Διεκδικούμε, όλοι μαζί, για όλα όσα έχουμε ανάγκη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/10 ΣΤΙΣ 19:00

Rate this item
(0 votes)