Αποθέωση στο Twitter για τον Άκη Πετρετζίκη και την πρεμιέρα απο τη Λέσβο -«Η εκπομπή πρέπει να πάει στο Netflix!»

By Νοεμβρίου 12, 2023
Αποθέωση στο Twitter για τον Άκη Πετρετζίκη και την πρεμιέρα απο τη Λέσβο -«Η εκπομπή πρέπει να πάει στο Netflix!»

Πρεμιέρα έκανε, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου 11/10 στον Alpha, το «Akis’ Food Tour» με παρουσιαστή τον Άκη Πετρετζίκη. Ο διάσημος σεφ μας ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με την πιο νόστιμη εκπομπή, που επέστρεψε στις οθόνες μας για μία ακόμη σεζόν.

Στην πρεμιέρα, ο Άκης ταξίδεψε στο νησί της Λέσβου. Συγκεκριμένα έφτασε στο φημισμένο προσκύνημα του Ταξιάρχη στα βόρεια του νησιού και δοκίμασε το κισκέκι, ένα ιδιαίτερο γιορτινό φαγητό που σιγοβράζει 24 ώρες σε μεγάλα καζάνια.

 

 

 

https://cdn.gosmd.gr/img/760/max/82/2023/11/11/Akis-Food-Tour-Lesbos-(5).webp?t=oR_Zj9WG_2vLvb0THzvr5g

Η πιο νόστιμη ταξιδιωτική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης έκανε πρεμιέρα από το ακριτικό νησί της Λέσβου. Ο Άκης έφτασε στο φημισμένο προσκύνημα του Ταξιάρχη στα βόρεια του νησιού και δοκίμασε το κισκέκι, ένα ιδιαίτερο γιορτινό φαγητό που σιγοβράζει 24 ώρες σε μεγάλα καζάνια. Σήκωσε μανίκια και συμμετέχει μαζί με τους άντρες του χωριού στη διανομή του φαγητού. Στο ίδιο χωριό, συνάντησε τον Στέλιο Σταμάτη, έναν από τους τελευταίους παραδοσιακούς αγγειοπλάστες του Αιγαίου.

Στο χωριό Πέτρα έμαθε τον παραδοσιακό τρόπο, που τρώγονται τα όσπρια στο νησί και παραμιλάει με τα μελωμένα ρεβύθια με κρέας σε πήλινο σκεύος που μόλις έχουν βγει από τον ξυλόφουρνο. Τα ιδιαίτερα μαθήματα νησιώτικής γαστρονομίας συνεχίστηκαν στο χωριό Αγία Παρασκευή, όπου οι γυναίκες του χωριού τον βάζουν να πλάσει «κουπέπια», τραγανά κουπάκια από τραχανά που γεμίζονται με κάθε είδους υλικά.

 

Το απόγευμα, με θέα το ηλιοβασίλεμα του Μολύβου, μια παρέα ντόπιων μυεί τον Άκη στην πιο νόστιμη ιεροτελεστία. Στο ορεινό χωριό της Αγιάσου παρακολουθήσαμε, πως σερβίρονται τα κόλλυβα με κρασί και ψωμί, είδαμε τον σεφ να γεύεται την περίφημη βασιλόπιτα με τα χίλια φύλλα και στη συνέχεια μάθαμε τη συνταγή για κεφτέδες από φύλλα παπαρούνας.

Στο τέλος του επεισοδίου, ο αγαπημένος μάγειρας μαγεύτηκε από την αστική κουζίνα, που γεύτηκε στις κουζίνες των αρχοντικών της Μυτιλήνης, και ζαλίστηκε από τις γεύσεις, τις μυρωδιές, τις ελιές, τα τυριά και τις νοστιμιές, που ανακάλυψε στην αγορά της πόλης.

Όλα αυτά και άλλα πολλά ξετρέλαναν το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό και δεν άφησε το πληκτρολόγιο από τα χέρια του, και σχολίαζε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.

Δείτε τα καλύτερα σχόλια:

?

https://twitter.com/pasxalitsa__/status/1723403962865369301

?

?

?

 

 

Rate this item
(0 votes)