Πλημμύρισε πάλι η Δυτική Λέσβος ‑ Σοβαρά προβλήματα σε δρόμους και οικισμούς

By Ιανουαρίου 16, 2024
Πλημμύρισε πάλι η Δυτική Λέσβος ‑ Σοβαρά προβλήματα σε δρόμους και οικισμούς

Τεράστιος όγκος νερού έπεσε μέσα σε λίγες ώρες, τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή της Καλλονής και του Μανταμάδου. Έσπασε σε τρία σημεία ο δρόμος Καλλονής - Άγρας. Πλημμύρισε η Σκάλα Καλλονής, παραλίγο να πλημμυρίσει και ο ποταμός Αχερωνας

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στο Δήμο Δυτικής Λέσβου η καταιγίδα την Δευτέρα το βράδυ και την Τρίτη τα ξημερώματα όπου ασυνήθιστα μεγάλος όγκος νερού έπεσε στην περιοχή μέσα σε λίγες ώρες, με αποτέλεσμα να σπάσουν δρόμοι και να πλημμυρίσει ο οικισμός της Σκάλας Καλλονής.

ΠΛ.jpg

 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα βροχόμετρα στην περιοχή του Μανταμάδου έδειξε ότι μέσα σε 2,5 ώρες έπεσαν  85 χιλιοστά νερό, περίπου δηλαδή 3,5 ίντσες.

Η πολιτική προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ο αντιδήμαχος Ανδρέας Αξής και το προσωπικό ήταν στο πόδι όλο το βράδυ ενώ στην προσπάθεια διάνοιξης των δρόμων συνέδραμε με μηχανήματα και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

\Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Αξής, τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο Καλλονής- Άγρας όπου ο δρόμος έσπασε σε τρία σημεία, κοντά στα Παράκοιλα, στα Μάλαθρα και κοντά στην Αποθήκα.

 

«Ήταν πολύ δύσκολη νύχτα με πολλά προβλήματα και τεράστιους όγκους νερού που έπεσαν μέσα σε λίγες ώρες στο δήμο μας. Αρχικά παραλίγο να πλημμυρήσει ο Αχέρωνας μέσα στον οικισμό της Καλλονής. Ουσιαστικά το νερό σταμάτησε ακριβώς στο όριο, θέλαμε λίγα χιλιοστά για να ξεφύγουμε και να πλημμυρίσει όλη η περιοχή.

 

ΠΗΓΗ stonisi.gr

Rate this item
(0 votes)