Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Βέρρου για τον Μάιο

By Μαϊος 31, 2024
Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Βέρρου για τον Μάιο

Στην δημοσιότητα έδωσε η Δημοτική Αρχή Δυτικής Λέσβου τον απολογισμό δραστηριότητας για τον Μάιο

Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

  • Με 6 επιπλέον βραβευμένες ακτές με το σύμβολο ποιότητας της «Γαλάζιας Σημαίας» βγήκε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, κατά την ετήσια αναγγελία της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε φέτος στην ακτή Ανάσταση της Καλαμάτας. Οι έξι νέες ακτές που εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι εκείνες στο Σίγρι, στο Βαθύ Κριτήρι, στο Γαβαθά, στο Ταβάρι, στα Τσόνια και στο Καλό Λιμάνι και ανεβάζουν το σύνολο στις ακτές όπου κυματίζει η Γαλάζια Σημαία στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, στις 17.

 

  • Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη το διάστημα 10-11 Μαΐου στα απέναντι τουρκικά παράλια πραγματοποιώντας παράλληλα επαφές με φορείς και προσωπικότητες του Αϊβαλί και του Αδραμυτίου, ως προσκεκλημένος της οικογένειας Κοτς. Αποκορύφωμα της επίσκεψης του Δημάρχου στην Τουρκία ήταν η συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αλλά και η είδηση που δικαιώνει τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής για την επαναλειτουργία της Πύλης Εισόδου της Πέτρας, με τη έναρξη, πολύ σύντομα δρομολογίου και από το Γκιουρέ.

 

  • Ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος τιμήθηκε «για τη συνεχή συνεργασία και υποστήριξη από το Δήμο Δυτικής Λέσβου, των δράσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στα πλαίσια της αναγνώρισης του νησιού ως παγκόσμιο γεωπάρκο της UNESCO», σε εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, παρουσία του επικεφαλής του Τμήματος Γεωεπιστημών και Γεωπάρκων της UNESCO Κριστόφ Βάντεμπεργ και 16 μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων.
  • Ολοκληρώθηκε και παραχωρήθηκε προς χρήση το έργο κατασκευής νέου χώρου στάθμευσης στο Γαβαθά

 

  • Νέα παραλαβή οχήματος από τον Δήμο, φορτηγού με αρπάγη και κλαδοτεμαχιστή ακριβώς για τις ανάγκες ενός Δήμου με δεκάδες μικρούς οικισμούς όπως αυτός της Δυτικής Λέσβου.
  • Τελευταίες παρεμβάσεις για αντικατάσταση κουφωμάτων και βαφές για την ολοκληρωμένη πια παρέμβαση στο Δημοτικό σχολείο της Συκαμιάς.
  • Ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα και προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς οι εργασίες για τον δρόμο της «Ποταμιάς», ενός εκ των μεγαλύτερων έργων αγροτικής οδοποιίας για τη Δυτική Λέσβου, συνολικού μήκους 11 χλμ. Το έργο προϋπολογισμού που ξεπερνάει το 1 εκ. ευρώ θα συνδέει την Ανεμώτια με την επαρχιακή οδό Καλλονής-Παρακοίλων και κατά την τελευταία αυτοψία του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, οι εργασίες του έχουν φτάσει στο σημείο όπου έχει ήδη πέσει άσφαλτος σε μήκος 2 χλμ. από τη μεριά της Ανεμώτιας.

 

  • Ξεκίνησαν και οι εργασίες επισκευής του Δημοτικού Σχολείου της Άντισσας
  • Προχωρούν με πολύ καλό ρυθμό οι εργασίες για την κατασκευή του δρόμου Άγιος Στέφανος -Παλιός στο Μανταμάδο υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου
  • Σε πλήρη εξέλιξη το έργο επισκευής του Λαογραφικού Μουσείου αλλά και του Κοινοτικού Καταστήματος της Αργένου.

 

  • Υπεγράφη η σύμβαση του έργου αναβάθμισης του Συνεδριακού Κέντρου Μήθυμνας. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ

 

  • Υπεγράφη και η σύμβαση του έργου για την «Ανάπλαση και Αναβάθμιση Πρασίνου, δικτύου Ηλεκτροφωτισμού και Αστικού εξοπλισμού σε κοινόχρηστους χώρους στη Δ.Ε. Πολιχνίτου», με συνολικό προϋπολογισμό 230.000 ευρώ.

 

  • Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς τον μικρότερο οικισμό της Λέσβου, το γραφικό χωριό της Τζίθρας, ικανοποιώντας ένα αίτημα δεκαετιών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

 

  • Έπειτα από στοχευμένες ενέργειες του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ιδρύεται και επίσημα πια Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στη Βατούσα. Το «Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία της Δυτικής Λέσβου» στη Βατούσα, θα στεγαστεί σε τρία χαρακτηριστικά κτήρια του χωριού και συγκεκριμένα στην Αποθήκη Λουκίδη και στους ξενώνες της Βατούσας, δημιουργώντας σοβαρές προοπτικές για την ανάσχεση της ερημοποίησης των χωριών της Λέσβου.

 

  • Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου και μετά την ολοκλήρωση της απαραίτητης διαδικασίας, παραχωρείται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, δημοτική έκταση 252 στρεμμάτων προκειμένου να ανασκαφεί και αναδειχθεί η αρχαία Αρίσβη.

 

  • Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου σε συνεργασία με την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, διοργάνωσαν μία επιτυχημένη Ημερίδα με τίτλο «Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων» στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, παρουσία του Υφυπουργού Υγείας, Αρμοδίου για θέματα Ψυχικής Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

 

 

  • Ημερομηνία δημοπράτησης πήρε άλλο ένα σημαντικό έργο αγροτικής οδοποιίας της Δυτικής Λέσβου, που συνδέει το Καλό Λιμάνι με την Αρχαία Άντισσα. Το έργο έχει τίτλο «Βελτίωση και ασφαλτόστρωση της οδού Καλό Λιμάνι – Αρχαία Άντισσα, είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.550.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

 

 

 



Rate this item
(0 votes)