Παρασκευαΐδης: Υπουργοί της Κυβέρνησης, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, κάνουν βόλτες στα νησιά του Αιγαίου με μισθωμένες PORSCHE!

By Ιουνίου 06, 2024
Παρασκευαΐδης: Υπουργοί της Κυβέρνησης, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, κάνουν βόλτες στα νησιά του Αιγαίου με μισθωμένες PORSCHE!

Δήλώση του Βουλευτη του νομου Λέσβου του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για την Εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες και Αυτοαπασχολούμενους

Η Κυβέρνηση εκώφευσε προ έξι μηνών κατά τη ψήφιση του ν. 5073/2023 στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, στις προτάσεις σύσσωμης της μεσαίας τάξης και τελικά ΨΗΦΙΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ το νέο φορολογικό νόμο, που στόχο είχε τη ΒΙΑΙΗ ΜΕΙΩΣΗ του αριθμού των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο νόμος αυτός, δυστυχώς, δεν φορολογεί εισοδήματα αλλά επαγγέλματα, που πρέπει να μειωθούν κατά τη κυβέρνηση!

Την ώρα που το 2023, οι τράπεζες συσσώρευσαν υπερκέρδη 4 δις, με αθέμιτες και απαράδεκτες, κοινωνικά, χρεώσεις προμηθειών, που ανέχθηκε η κυβέρνηση και ταυτόχρονα παρατείνει το καθεστώς αναβαλλόμενης φορολογίας, ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ, θεωρεί ως πληγή της φοροδιαφυγής, την “μαρίδα” των ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ και ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, κατά πως λέει ο σοφός λαός “προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι”.

Σημειώνω πως η αλλαγή του φορολογικού συστήματος δεν ήταν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που εξήγγειλε προεκλογικά.

Μολονότι, θεωρώ ότι η αλαζονεία του 41%, έχει “σφραγίσει” τα αυτιά και τα μάτια της κυβέρνησης, κάνω έκκληση τούτη την ύστατη στιγμή για τα παρακάτω:

  1. Να δεχθεί τη πρόταση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για αφορολόγητο ύψους 10.000 ευρώ για όλους τους φορολογούμενους
  2. Να καταργήσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το τέλος επιτηδεύματος αφού εξήλθαμε από τα μνημόνια και η θέσπιση του έγινε με μνημονιακό νόμο
  3. Να μειώσει το ύψος του ΦΠΑ για όλη τη νησιωτική Ελλάδα και όχι μόνο για τα “προσφυγονήσια” του μεταναστευτικού, εφαρμόζοντας τη συνταγματική ρήτρα περί νησιωτικότητας (άρθρο 101 παρ. 4). Δεν είναι δυνατόν στα ιστορικά νησιά του Άη Στράτη και των Ψαρών αλλά και στις Οινούσσες, με δυο έως πέντε επιχειρήσεις, να έχουν ΦΠΑ 24%, την ώρα που για λόγους εθνικούς και δημογραφικού, επιβάλλεται η ΘΕΣΠΙΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ των κατοίκων. Δεν είναι δυνατόν η Λήμνος, νησί του Ν. Λέσβου, με τεράστια γεωστρατηγική σημασία, να έχει 24% ΦΠΑ και να τελεί σε κυβερνητική εγκατάλειψη.

 

Η μεσαία τάξη, σύσσωμη, στις 17 Ιουνίου 2024, κινητοποιείται και προσφεύγει, ορθά, κατά τη γνώμη μου, ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, για τον άδικο φορολογικό νόμο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η μεσαία τάξη είναι σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ και ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ τα μέγιστα να βλέπει τους Υπουργούς της Κυβέρνησης, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, να κάνουν βόλτες στα νησιά του Αιγαίου με μισθωμένες PORSCHE!

Τον λόγο έχει ο κυρίαρχος λαός, πλέον, στις 9 Ιουνίου, να προσγειώσει την ΥΠΕΡΦΥΑΛΗ και ΕΠΙΖΗΜΙΑ για τους πολίτες ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ σας!!!

Rate this item
(0 votes)