Οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος

By Ιουλίου 17, 2024
Οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος

Τα μέτρα προστασίας των καταναλωτών απέναντι στις μεγάλες αυξήσεις των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα που πυροδοτούν οι τιμές στη χονδρεμπορική αγορά εξειδικεύει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Τα μέτρα προστασίας μπροστά στις αυξανόμενες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα ανακοινώνει αυτή την ώρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης.

Την επιδότηση ρεύματος των νοικοκυριών μόνο για τον Αύγουστο του 2024, ανακοίνωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Όπως είπε το ποσό της επιδότησης αναμένεται να το ανακοινώσουμε στα τέλη Ιουλίου, ανάλογα με το πως θα έχουν διαμορφωθεί οι τιμές χονδρικής και λιανικής.

Παράλληλα η κυβέρνηση σχεδιάζει να ενσωματώσει και νομοθετικά την έκτακτη οδηγία για πρόσθετη πρόνοια προς όφελος των πολιτών για στρεβλώσεις που έχουν ενδημικά χαρακτηριστικά

Τα κοινωνικά τιμολόγια θα επιδοτηθούν παραπάνω, είπε η αρμόδια υφυπουργός Αλεξάνδρα Σδούκου.

Επιπλέον ανακοίνωσε την έκτακτη επαναφορά του τέλους στην ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο. Θα επιβληθεί προσωρινά για δυο μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο. Το ακριβές ύψος θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Δείτε live τις ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Σκυλακάκης προέτρεψε τους αγρότες να εισαχθούν στο ΓΕΑ καθώς τους εξασφαλίζει τιμές προς κρίσης. Υπενθύμισε, δε πως οι αγρότες μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τους παρόχους ενέργειας με έως 120 δόσεις.

ΠΗΓΗ

Rate this item
(0 votes)

newsroom