Σαρώνουν τα μετάλλια οι Έλληνες αθλητές!

By Αυγούστου 18, 2022
Σαρώνουν τα μετάλλια οι Έλληνες αθλητές!

Το μετάλλιο της κορυφαίας Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ, τέταρτο διαδοχικό σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, προστέθηκε σε μια μακρά λίστα μεγάλων επιτυχιών των Ελλήνων αθλητών στις μεγάλες διοργανώσεις αυτού του καλοκαιριού.

Άλλη μία μέρα στη δουλειά ή ακόμα ένα μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Γιατί κάπως έτσι έχουν τα πράγματα για την Κατερίνα Στεφανίδη.

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά σε τέσσερις συνεχόμενες διοργανώσεις, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει ανάβει στο βάθρο των νικητών.

Η Στεφανίδη πήρε το ασημένιο στο άλμα επί κοντώ περνώντας τα 4 μέτρα και 75 εκατοστά και έγινε η πρώτη εκπρόσωπος της χώρας μας, που πανηγυρίζει τέσσερα συνεχόμενα μετάλλια σε μία διεθνή διοργάνωση. Μία μοναδική προσπάθεια, που δείχνει και το μέταλλό της.

Το μετάλλιο της Κατερίνας Στεφανίδη αποτελεί τη συνέχεια των χρυσών του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος και της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 35 χιλιόμετρα βάδην, καθώς και πολλών άλλων αθλητών και αθλητριών που δεν έφτασαν στην κορυφή, αλλά πέρασαν σε τελικούς και σημείωσαν ρεκόρ.

Το καλοκαίρι έχει κυλήσει θριαμβευτικά για τον ελληνικό αθλητισμό. Εκτός από τον στίβο, αυτές τις μέρες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ο Απόστολος Χρήστου πήρε ένα χρυσό και ένα ασημένιο στα 50 και στα 100 μέτρα ύπτιο, ενώ ο Κριστιάν Γκολομέεβ αναδείχτηκε «χάλκινος» στα 50 μέτρα ελεύθερο.

Σπουδαίες διακρίσεις έφερε στην πατρίδα μας και η ελληνική κωπηλασία, στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου πήρε το χρυσό στο σκιφ ελαφρών βαρών, ενώ το ασημένιο κατέκτησαν η Ζωή Φίτσιου στο σκιφ ελαφρών γυναικών, η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο σκιφ και ο Στέφανος Ντούσκος στο μονό σκιφ.

Rate this item
(0 votes)