Έφτασε στη Ελλάδα το ANDROS KING το νέο απόκτημα της GOLDEN STAR FERRIES

By Οκτωβρίου 14, 2024
Έφτασε στη Ελλάδα το ANDROS KING το νέο απόκτημα της GOLDEN STAR FERRIES

Στην Ελλάδα έφτασε χθες το απόγευμα, για πρώτη φορά, το νέο απόκτημα της GOLDEN STAR FERRIES, το πρώην VOLCAN DE TABURIENTE που ήδη έχει μετονομαστεί σε ANDROS KING.

Το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του στις 4 Οκτώβρη από το Las Palmas στα Κανάρια νησιά και χθες Παρασκευή 11 Οκτωβρίου έφτασε στον Πειραιά και έδεσε στον μόλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.

Το ANDROS KING χθες το απόγευμα, έξω από το λιμάνι του Πειραιά
Το ANDROS KING ναυπηγήθηκε το 2006 στα Ισπανικά Ναυπηγεία Barrera, είναι εκ κατασκευής προσαρμοσμένο με όλους τους Ευρωπαικούς κανονισμούς και πρότυπα ασφαλείας και διαθέτει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Ολικό μήκος 130,43m
Πλάτος 21,6m
Βύθισμα 5m
Δυνατότητα μεταφοράς 330 ΙΧ ή 60 Φ/Γ
Χωρητικότητα 1600 επιβατών
Μέγιστη ταχύτητα 24,5 κόμβων
Πτερύγια ευστάθειας (Stabilizers)
Με την ολοκλήρωση των εργασιών προσαρμογής του στα Ελληνικά δεδομένα που θα πραγματοποιήσει η νέα του εταιρεία, το πλοίο θα διαθέτει καμπίνες επιβατών, κυλιόμενες κλίμακες, σαλόνια διακεκριμένης & οικονομικής θέσης, καθίσματα αεροπορικού τύπου, καταστήματα, άνετους κοινόχρηστους χώρους και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα ασφαλές, γρήγορο και άνετο ταξίδι, όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Χθες το απόγευμα, πλέοντας προς τον μόλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι
Το ANDROS KING θα δρομολογηθεί ως ένα από τα νεότερα και πιο σύγχρονα πλοία που δραστηριοποιούνται στις Ελληνικές θάλασσες και θα σηματοδοτήσει την έναρξη μίας νέας φάσης εξέλιξης, που καθιστά την GOLDEN STAR FERRIES σημείο αναφοράς στην Ελληνική ακτοπλοΐα.

Παράλληλα θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του νησιωτικού συμπλέγματος που θα δραστηριοποιηθεί, στην βελτίωση των συγκοινωνιακών αναγκών και της τροφοδοσίας των τοπικών κοινωνιών.

Φωτογραφίες για το shippress του συνεργάτης μας Γιώργου Γιαννακή

 

ΠΗΓΗ

Rate this item
(0 votes)