Τη Δευτέρα, 13:00 ώρα Ελλάδος, η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ -Όλο το τελετουργικό

By Σεπτεμβρίου 15, 2022
Τη Δευτέρα, 13:00 ώρα Ελλάδος, η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ -Όλο το τελετουργικό

Το παλάτι ανακοίνωσε σήμερα τις λεπτομέρειες για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η κηδεία θα αρχίσει στις 11:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος) τη Δευτέρα στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, προτού η σορός της εκλιπούσης βασίλισσας μεταφερθεί για την ταφή στο κάστρο Ουίνδσορ, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του παλατιού.

Η σορός της βασίλισσας βρίσκεται στο Ουέστμινστερ πάνω σε ένα επιβλητικό βάθρο, όπου χιλιάδες πολίτες περνούν από δίπλα για το ύστατο χαίρε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το παλάτι ανακοίνωσε ότι ιδιωτική τελετή για την ταφή της βασίλισσας θα γίνει στις 19:30 τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδος) της Δευτέρας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, του Ουίνδσορ.

Το λαϊκό προσκύνημα θα τελειώσει στις 08:30 (ώρα Ελλάδος) το πρωί της Δευτέρας και έπειτα η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Οι πόρτες του Αββαείου του Γουέστμινστερ θα ανοίξουν στις 10:00 το πρωί, καθώς ο ναός θα υποδέχεται κόσμο τρεις ώρες πριν ξεκινήσει η τελετή της κηδείας, στις 13:00.

Στις 12:35 η Αυτής Μεγαλειότητα θα μεταφερθεί με την ίδια άμαξα που μετέφερε τη μητέρα και τον πατέρα της στην τελευταία τους κατοικία, φτάνοντας στις 12:52.

Η κηδεία ξεκινά στις 13:00.

Οι ήχοι του ύμνου «The Last Post» θα σαλπίσουν στις 13:55, καθώς η τελετή φτάνει στο τέλος της, ακολουθούμενη από εθνική σιγή δύο λεπτών.

Στις 14:15, τα παιδιά της βασίλισσας και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα περπατήσουν πίσω από το φέρετρό της στην Αψίδα του Ουέλινγκτον, όταν φύγει από το Αββαείο του Γουέστμινστερ, προτού η Αυτή Μεγαλειότης μεταφερθεί στο Ουίνδσορ για να αναπαυθεί δίπλα στον αγαπημένο της σύζυγο, πρίγκιπα Φίλιππο

Η νεκροφόρα της Αυτού Μεγαλειότητας θα φτάσει στο Long Walk στις 17:15, όπου το κοινό θα μπορεί να αποχαιρετήσει τη βασίλισσα.

Η πομπή, που θα είναι ήδη σχηματισμένη, θα ακολουθήσει τη νεκροφόρα στον χώρο του κάστρου.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη τελετή, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, η οποία θα ξεκινήσεις στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας. Περίπου 800 άτομα θα την παρακολουθήσουν διά ζώσης.

Ο βασιλιάς Κάρολος ο Γ' θα σκορπίσει χώμα στο φέρετρο της μητέρας του στις 21:30, στην τελετή της ταφής της βασίλισσας, που θα τελεστεί ιδιωτικά μεταξύ των μελών της βασιλικής οικογενείας.


Από αύριο σε αγρυπνία η βασιλική οικογένεια, για τη βασίλισσα Ελισάβετ

Αύριο, Παρασκευή, στις 19:30 τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδος), τα παιδιά της, μεταξύ των οποίων ο βασιλιάς Κάρολος Γ', θα παραστούν σε αγρυπνία που θα γίνει για τη βασίλισσα, κατά την οποία θα βρίσκονται μπροστά στο φέρετρό της.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Rate this item
(0 votes)