Ιραν : Νεκροί και τραυματίες στο Ιράν μετά τον θάνατο της 22χρονης Αμίνη.

By Σεπτεμβρίου 22, 2022
Ιραν : Νεκροί και τραυματίες στο Ιράν μετά τον θάνατο της 22χρονης Αμίνη.

Σε έκρυθμη εξελίσσεται η κατάσταση στο Ιραν με χιλιάδες διαδηλώσεις σε ολόκληρη την χώρα με κάποιους να αναφέρουν ότι υπάρχουν και νεκροί.

Η διασταύρωση τον πληροφοριών είναι αρκετά δύσκολη καθώς η κυβέρνηση έχει περιορίσει σοβαρά την πρόσβαση των πολιτών τόσο στο Instagram όσο και στο Whatsapp, Facebook, Youtube, Twitter.

Σήμερα συμπληρώνονται έξη ημέρες από την έναρξη των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας μετά τον θάνατο της εικοσηδιάχρονης, Mahsa Amini που συνελήφθηκε από την αστυνομία για «απρεπή ενδυμασία».

Iran Protest

Ο θάνατος της Amini προκάλεσε μια σειρά έντονων αντιδράσεων που άπτονται θέματα ελευθερίας στο Ιράν αλλά και της δεινής οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα μετά τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της έρευνας αλλά και ανάπτυξης πυρηνικού οπλοστασίου.

Στις διαδηλώσεις πρωταγωνιστούν οι γυναίκες, όπου ως ένδειξη αντίδρασης καίνε τις μαντίλες τους αλλά και κόβουν τα μαλλιά τους σε δημόσια θέα.

Iran Protest

Iran Protest

Η Αμίνη έπεσε σε κόμμα μετά από την σύλληψη της με τις αρχές να αποδίδουν το γεγονός σε καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό. Η αστυνομία της Τεχεράνης επίσης ισχυρίζεται ότι έπασχε από επιληψία, κάτι το οποίο αρνείται ο πατέρας της ισχυριζόμενος ότι η κόρη του δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα υγείας.

ira2

 

Η κηδεία της έγινε το Σάββατο.

 

ΠΗΓΗ

Με στοιχεία απο το ALJAZEERA

Rate this item
(0 votes)