AegeanReport - Με αγάπη για το Βόρειο Αιγαίο! Ειδήσεις, παράδοση, πολιτική, καλλιτεχνικά, πολιτισμός.
Το συστατικό που δίνει τέλειο άρωμα και σπιρτάδα στη γεύση
Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας. Ποιος μπορεί να αντισταθεί; Ψάξτε στο διαδίκτυο, λοιπόν, για «συνταγή σάλτσας ζυμαρικών» και να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε αμέτρητες συνταγές. Ποιο είναι, όμως, το κλειδί για να φτιάξετε την καλύτερη σπιτική σάλτσα ζυμαρικών;
Αν και φαινομενικά πρόκειται για μια πολύ απλή και εύκολη διαδικασία, η παραγωγή της σπιτικής σάλτσας ζυμαρικών κρύβει παγίδες τις οποίες το tastingtable.com εντόπισε, συμβουλεύοντας στους αναγνώστες του πώς να τις αποφύγει.
Από την άποψη του γευστικού προφίλ, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν φτιάχνετε μια παραδοσιακή σάλτσα ντομάτας. Αυτά δεν είναι άλλα από την οξύτητα των ντοματών, το αλμυρό προφίλ της πρωτεΐνης και την υφή της σάλτσας, σημειώνει tastingtable.com.
Αντί να αγοράσετε, λοιπο΄ν, από το εμπόρειο ένα έτοιμο μείγμα «ιταλικών μπαχαρικών» (συνήθως ένα μείγμα από αποξηραμένο βασιλικό, ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι και μαντζουράνα), το άρθρο εξηγεί ότι ο συνδυασμός φρέσκου σκόρδου, σοταρισμένων κρεμμυδιών, φρέσκων πιπεριών, αποξηραμένης ρίγανης και αποξηραμένου βασιλικού δημιουργεί στην πραγματικότητα την πιο παραδοσιακή γεύση στη σάλτσα ζυμαρικών.
Αν επιλέξετε τη λύση του φρέσκου βασιλικού, θα πρέπει να τον συνδυάσετε και με φρέσκια ρίγανη. Απλά φροντίστε να προσθέσετε πολλά περισσότερα φρέσκα βότανα από ό,τι θα προσθέτατε αποξηραμένα, καθώς η διαδικασία αποξήρανσης είναι αυτή που δίνει τη μεγάλη γευστική δύναμη.
Μία από τις πιο δημοφιλείς συνταγές για σάλτσα ζυμαρικών
Θα ήταν παράλειψη, ωστόσο, να μην αναφέρουμε μια συνταγή σάλτσας ζυμαρικών που αποτελεί βασικό συστατικό της αμερικανικής κουζίνας: Η συνταγή της Marcella Hazan για σάλτσα ντομάτας, όπως δημοσιεύτηκε στους New York Times -αλλά και στο αγαπημένο της βιβλίο μαγειρικής, Essentials of Classic Italian Cooking.
Η απλότητα της συνταγής της με ντομάτες, βούτυρο, κρεμμύδι και αλάτι αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό οξύτητας, λίπους, αλατιού και θερμότητας για τα σπαγγέτι σας.
Όποια επιλογή κι αν ακολουθήσετε, μόλις αποκτήσετε τις βασικές αρχές για τη σπιτική σάλτσα ντομάτας σας, φροντίστε να ελέγξετε μερικές άλλες συνταγές σάλτσας ντομάτας για να αποφασίσετε ποια είναι η αγαπημένη σας. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες! Κλασική, πικάντικη, αλμυρή, κρεμώδης, ακόμη και καπνιστή.