Αντώνης Σκυλλάκος: Αποχαιρετώντας τον μεγάλο δημοσιογράφο και πρώην διευθυντή του «Eθνους»

By Νοεμβρίου 04, 2022
Αντώνης Σκυλλάκος: Αποχαιρετώντας τον μεγάλο δημοσιογράφο και πρώην διευθυντή του «Eθνους»

 

 

Η απώλεια ενός μεγάλου δημοσιογράφου όπως του Αντώνη Σκυλλάκου, αποτελεί πάντα ένα πλήγμα για τους ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί του. Αποτελεί όμως πρωτίστως πλήγμα για την οικογένειά του που χάνει τον δικό της άνθρωπο.

Για τους ανθρώπους της δημοσιογραφίας χάνεται ένας δημοσιογράφος παλιάς κοπής, με ήθος, αξίες και συνέπεια. Ο Αντώνης Σκυλλάκος στην πολύπειρη πορεία του από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έβαλε το στίγμα του και στο «Έθνος» διατελώντας διευθυντής, όταν η εφημερίδα επιχειρούσε να ανακάμψει από τη γενικότερη πτώση των έντυπων Μέσων Ενημέρωσης.

Ήταν από εκείνους τους δημοσιογράφους που η νεότερη γενιά θεωρούσε δασκάλους και έβλεπε με εκτίμηση και θαυμασμό την κάθε συμβουλή ή παρότρυνση.

Είναι αυτή η γενιά που χάνεται, αλλά αφήνει πίσω της παρακαταθήκη τις γνώσεις και την εμπειρία για όλους τους νεότερους που πιθανώς να μην έχουν μάθει να εργάζονται με την κλασική λογική της είδησης, με τη μυρωδιά που είχε το μελάνι.

Ο Αντώνης Σκυλλάκος, διακρίθηκε για τους δημοκρατικούς του αγώνες στη Νομική και στη μεταπολίτευση και στην δημοσιογραφική του καριέρα άφησε το στίγμα του και σε σύγχρονα Μέσα, αφού εκτός των άλλων είχε διατελέσει Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στην τηλεόραση του Alpha, ενώ είχε συμβάλει στη δημιουργία και ανάπτυξη επιτυχημένων ενημερωτικών ιστοσελίδων.

Ακούραστος, με έμπνευση και διεισδυτικότητα στην είδηση δεν άφηνε πληροφορία να πάει χαμένη, αφού το μικρόβιο του δημοσιογράφου τον συνόδευε πάντα ενώ μεγάλη αγάπη του υπήρξε το ραδιόφωνο. Ο Αντώνης Σκυλλάκος αφήνει πίσω τη σύζυγό του, επίσης δημοσιογράφο, και μια κόρη 17 ετών.

ΠΗΓΗ

Rate this item
(0 votes)