Κοτόπουλο με φέτα, πιπεριές και ούζο ή «μεθυσμένο κοτόπουλο»

By Νοεμβρίου 05, 2022
Κοτόπουλο με φέτα, πιπεριές και ούζο ή «μεθυσμένο κοτόπουλο»

 

Θα μαγειρέψουμε δύο πολύ εύκολες και λαχταριστές συνταγές για το  κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας.

Για κυρίως θα ετοιμάσουμε κοτόπουλο με τυρί φέτα θρυμματισμένη, τρίχρωμες πιπεριές και ούζο, μαζί με φρέσκο βασιλικό, κρεμμύδι και σκορδάκι.

 

 

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 1 ώρα

Υλικά

1 κοτόπουλο 11/2 κιλό, κομμένο σε μερίδες

200 γρ. ελαιόλαδο

2-3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1/2 φλιτζάνι ούζο

2-3 ντομάτες κόκκινες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

1 κιλό πιπεριές τρίχρωμες (κόκκινη, πράσινη και κίτρινη), κομμένες σε λωρίδες

1 κ.σ. βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο

1/2 κιλό φέτα θρυμματισμένη

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το αλεύρωμα)

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για την γαρνιτούρα

λίγα φυλλαράκια βασιλικού

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στις μερίδες κοτόπουλο αλάτι, πιπέρι, τις αλευρώνουμε και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο να πάρουν ρόδινο χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί, το σβήνουμε με το ούζο και ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τις πιπεριές, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε για λίγο με μια κουτάλα.

Βάζουμε νερό, τόσο όσο να σκεπαστούν τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε με το καπάκι της και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα.
Διαφήμιση

Προσθέτουμε στο τελευταίο 3λεπτο φέτα και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό με την σάλτσα του και τοποθετούμε πάνω του λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό.

Αναδημοσίευση από «κουζίνα - νοστιμιές από τον Ηλία Μαμαλάκη».

Rate this item
(0 votes)