Με πυραυλική επίθεση κατά της Αθήνας απειλεί ο Ερντογάν

By Δεκεμβρίου 12, 2022
Με πυραυλική επίθεση κατά της Αθήνας απειλεί ο Ερντογάν

Στις πιο ακραίες απειλές που εχει διατυπώσει ποτέ εναντίον της χώρας μας προχώρησε κυρίες και κύριοι ο Ταγίπ Ερντογάν o οποίος είπε ευθέως ότι η Τουρκία θα χτυπήσει με πυραύλους Ταϊφούν την Αθήνα αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί στις επιθυμίες της. Νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν έχουν θέση στους κόλπους του ΝΑΤΟ ήταν η άμεση απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Ο τουρκικός πύραυλος Ταϊφούν αποτελεί πλέον την αιχμή της εξωτερικής πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στην Αθήνα. Ο τούρκος πρόεδρος υιοθετώντας την ρητορική απολυταρχικών καθεστώτων απειλεί ανοιχτά και ξεκάθαρα ότι θα πατήσει το κουμπί.

«Λες Ταϊφούν κι ο Έλληνας τρομάζει. Λένε μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα. Και βέβαια θα την χτυπήσει. Αν εσύ δεν κάθεσαι φρόνιμα. Εάν προσπαθείς να πάρει διάφορα όπλα για τα νησιά από τις ΗΠΑ και από οπουδήποτε αλλού. Μια χώρα όπως η Τουρκία δεν θα μείνει άπραγη» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Δεν απειλούμαστε»

Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας με τον Νίκο Δένδια από τις Βρυξέλλες να ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα δεν απειλείται.

«Είναι απαράδεκτο και καθολικά καταδικαστέο να διατυπώνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας από σύμμαχο χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ. Οι νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν μπορούν και δεν πρέπει να υπεισέλθουν στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Σε άλλη μια επικοινωνιακή φιέστα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Χουλουσί Ακάρ συνομίλησε με την τουρκική στρατιωτική ηγεσία εκτοξεύοντας και αυτός με την σειρά του απειλές προς την Αθήνα.

«Η προσδοκία μας είναι ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί να εγκαταλείψουν αμέσως την αδιάλλακτη και προκλητική στάση τους για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς, να επικεντρωθούν στην επίλυση προβλημάτων μέσω του διαλόγου και να διδαχθούν από την ιστορία. Όσοι θέλουν το μέλλον τους να είναι καλό, πρέπει να απομακρυνθούν από τα λάθη του χθες και του σήμερα.» είπε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

«Η Ελλάδα ούτε τρομοκρατείται, ούτε πανικοβάλλεται, ούτε και απειλείται» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εξαγγελίες του τούρκου προέδρου το βαλλιστικό πρόγραμμα της Άγκυρας θα συνεχίσει να εξελίσσεται με στόχο την παραγωγή άλλων δυο πυραυλικών συστημάτων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς.

Rate this item
(0 votes)