Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στη Μητρόπολη ο Αντώνης Σαμαράς (pics)

By Ιανουαρίου 16, 2023
Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στη Μητρόπολη ο Αντώνης Σαμαράς (pics)

Ο Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, έφτασε νωρίτερα από ό,τι ήταν προγραμματισμένο στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη για το λαϊκό προσκύνημα στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

https://www.dikastiko.gr/wp-content/uploads/2023/01/samaras-kideia-teos3.jpg

Χθες, από το επιτελείο του είχε γίνει γνωστό πως θα παραβρεθεί στο παρεκκλήσι στις 10.15, ωστόσο, έφτασε στη Μητρόπολη περίπου ένα τέταρτο πιο νωρίς

Στη θέα του Αντώνη Σαμαρά, κάποιοι από το πλήθος ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ξεκίνησαν να ψέλνουν τον εθνικό ύμνο και να φωνάζουν συνθήματα «Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς».

https://www.dikastiko.gr/wp-content/uploads/2023/01/samaras-kideia-teos4.jpg

Υπενθυμίζεται ότι με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός είχε δείξει σαφώς τη διαφωνία του με την επιλογή να κηδευτεί ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ ως ιδιώτης.

https://www.dikastiko.gr/wp-content/uploads/2023/01/samaras-kideia-teos2.jpg

«Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι ο τέως βασιλιάς υπήρξε ανώτατος άρχοντας της χώρας, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και Ολυμπιονίκης.

Μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό βρίσκονταν οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αλλά και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

https://www.dikastiko.gr/wp-content/uploads/2023/01/koumoutsakos-kideia.jpg

https://www.dikastiko.gr/wp-content/uploads/2023/01/misel-kideia.jpg

Εκεί και ο βουλευτής Β΄ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος αλλά και η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου την οποίο ο τέως μονάρχης είχε βαφτίσει.

 

 

ΠΗΓΗ

Rate this item
(0 votes)