Τέμπη: Ιστορίες που ραγίζουν καρδιές και πληγές που δε θα κλείσουν ποτέ (vid)

By Μαρτίου 08, 2023
Τέμπη: Ιστορίες που ραγίζουν καρδιές και πληγές που δε θα κλείσουν ποτέ (vid)

Οι συγγενείς των νεκρών μιλούν στο MEGA για τον εφιάλτη της απώλειας που βιώνουν, για τραύματα που δε θα θεραπευτούν ποτέ ενώ μιλούν και όσοι κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τα φλεγόμενα βαγόνια.

«Πάω στον σταθμάρχη εγώ, δεν ξέρω τι γίνεται του λέω, τι έχει και δεν μου απαντάει με αγνοεί ο άνθρωπος γιατί προφανώς κάτι τον τάραξε. Και εγώ έχω μείνει κόκαλο στο πλατύ να χτυπάω τηλέφωνο στην γυναίκα μου και να μην απαντάει», είπε ο Δημήτρης Σέπκας.

Προσπαθούσε για ώρες να μάθει αν η γυναίκα του είναι ζωντανή. Η αγωνία του έληξε με τον πλέον εφιαλτικό τρόπο. Η μητέρα των μικρών του παιδιών, η 36χρονη στρατιωτικός Λένα Δουρμίκα είχε χαθεί.

«Τα μωρά ήταν στο σπίτι. Περιμέναν την μαμά ήταν ανήσυχα που είναι η μητέρα τους. Λέω βλάβη έχει το τρένο, κάτι έγινε, χάλασε δεν ξέρω, θα μας ειδοποιήσει πότε να πάμε να την πάρουμε».

Ιστορίες που ραγίζουν καρδιές. Πληγές που δεν θα κλείσουν ποτέ.

«Τι ένιωσα όταν βγήκα; Φόβο, τρόμο και δεν κατάλαβα από πού ήρθε αυτό το μπαμ που ακούστηκε και πετάχτηκα στο τζαμί και χτύπησα», δήλωσε μία τραυματίας.

«Μακάρι να είχα 57 πόδια»

Ο Σπύρος Βούλγαρης ήταν μηχανοδηγός στην εμπορική αμαξοστοιχία. Ο πατέρας του συγκλονίζει.

«Μακάρι να είχα εκείνη την ώρα 57 πόδια να είναι ένα στον γιό μου έναν στον κύριο Μασσαλή ένα σε κάθε από όλους τους συντεθλιμμένους που χάσανε τα παιδιά τους».

Η μητέρα του λυγίζει.

«Εγώ το παιδί μου το έχασα οικογένειες αλλά έχουν χάσει τα παιδιά τους δεν γυρίζουν πίσω. Η αγκαλιά των παιδιών είναι η μεγαλύτερη αγκαλιά που μπορείτε να έχετε, η μεγαλύτερη αγκαλιά που μπορείτε να έχετε».

Ο Άγγελος Φανουράκης επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι. Βρισκόταν σε καμπίνα, κάτι που αποδείχθηκε σωτήριο.

Κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί λέει στο MEGA ο 20χρονος φοιτητής, που έχει τραυματιστεί στη μέση.

«Τον κηδεμόνα τώρα που φοράς αυτά ποιος τα πλήρωσε; Εμείς, εμείς οι δικοί μου, όλα αυτά ήταν με δικά μας έξοδα».

Ένα κερί στην μνήμη τους

Έξω από το γενικό νοσοκομείο της Λάρισας αναμμένα κεριά, φαναράκια στον ουρανό.

«Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ, δεν θα το ξεπεράσουμε ποτέ και παρακαλάμε στον θεό να μην γίνουν άλλα τέτοια».

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο για τις προσευχές που κάνει γιατί είναι και από τα παιδιά που ζήσανε το πιο σοβαρό περιστατικό», δήλωσε η γιαγιά θύματος.

Το τελευταίο «αντίο»

Στη Δράμα, η οικογένεια και οι φίλοι αποχαιρέτησαν τον 26χρονο Δημήτρη Ασλανίδη. Είχε κατέβει στην Αθήνα για να συναντήσει τους γονείς της κοπέλας του.

Η αγγελική φωνή της Φραντζέσκας Μπέζα σίγησε για πάντα.

Φοιτήτρια στο τμήμα Βαλκανικών και Ανατολικών Σπουδών με αγαπημένη ενασχόληση τη μουσική. Την Παρασκευή το τελευταίο αντίο στο ταλαντούχο κορίτσι.

 

Rate this item
(0 votes)