Τέμπη: Γερανός της ΕΛ.ΑΣ παραλίγο να πατήσει κόσμο στην Ακαδημίας – Ερωτηματικά από την στάση των ΜΑΤ (vid)

By Μαρτίου 16, 2023
Τέμπη: Γερανός της ΕΛ.ΑΣ παραλίγο να πατήσει κόσμο στην Ακαδημίας – Ερωτηματικά από την στάση των ΜΑΤ (vid)

Η τεράστια διαμαρτυρία από δεκάδες χιλιάδες κόσμου για την τραγωδία στα Τέμπη, αμαυρώθηκε από ελάχιστους κουκουλοφόρους.

Όταν το μπλοκ τους έφτασε στο Σύνταγμα, εκείνοι άρχισαν να πετούν μολότοφ και πέτρες. Η αστυνομία απάντησε με εκτεταμένη ρίψη χημικών και δακρυγόνων, ενώ οι πολίτες που διαδήλωναν, έντρομοι έτρεχαν να προφυλαχτούν.

Επεισόδια & προβληματισμός για την στάση της ΕΛ.ΑΣ

Πλατεία Συντάγματος, ώρα 13:30. Κουκουλοφόροι πετούν μολότοφ και μάρμαρα στις αστυνομικές δυνάμεις, πολίτες τρέχουν έντρομοι να προστατευτούν.

Τα ΜΑΤ απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης προκειμένου να τους απωθήσουν.

Σε βίντεο ντοκουμέντο ωστόσο, φαίνεται οδηγός γερανού της Αστυνομίας να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα στην οδό Ακαδημίας και να πέφτει πάνω σε δύο κάδους σκουπιδιών που σπρώχνουν οι διαδηλωτές.

Μάλιστα, ένας από αυτούς βρέθηκε στο έδαφος, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά.

https://www.megatv.com/wp-content/uploads/2023/03/12-9.jpg

Το Σύνταγμα και οι γύρω δρόμοι μετατρέπονται σε πεδίο μάχης, η ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν μέσω της Πανεπιστημίου και προς την πλατεία Ομονοίας. Πέταξαν πέτρες και μάρμαρα προς τους αστυνομικούς, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους και έσπασαν φανάρια, βιτρίνες καταστημάτων και αυτοκίνητα.

Η ένταση έφτασε και στις οδούς Χαλκοκονδύλη και Πατησίων.

Σε βίντεο που ανάρτησε η «Αυγή» από τα επεισόδια, καταγράφονται δυνάμεις των ΜΑΤ να κινούνται ξαφνικά κατά των διαδηλωτών.

«Όπως επιβεβαιώνεται και από βίντεο ντοκουμέντο, δυνάμεις των ΜΑΤ ξεκίνησαν αναίτια και απρόκλητη επίθεση κατά ειρηνικών διαδηλωτών και έπνιξαν τη μεγάλη πορεία στα χημικά, μόνο και μόνο για να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Όσο βλέπει ότι καταρρέει ο κ. Μητσοτάκης, τόσο θα γίνεται και πιο επικίνδυνος για τους πολίτες», λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κουκουλοφόροι έσπασαν με βαριοπούλες και τα δύο αυτοκίνητα της προσωπικής ασφάλειας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη στην οδό Ακαδημίας και Βουκουρεστίου, θεωρώντας ότι επρόκειτο για οχήματα της αστυνομίας αν και δεν υπήρχαν διακριτικά.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 12 προσαγωγές.
Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη & Πάτρα

Επεισόδια ξέσπασαν και στη Θεσσαλονίκη μετά το πέρας της πορείας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε κτίριο που είχε εκκενωθεί πρόσφατα από την ΕΛ.ΑΣ, φώναξαν συνθήματα κατά του κράτους και της αστυνομίας, πέταξαν πέτρες και ξύλα, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να περικυκλώνουν την περιοχή και να απαντούν με κρότου λάμψης και χημικά.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 15 συλλήψεις.

Μικροεπεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων ξέσπασαν και στο ύψος του ΟΣΕ στην Πάτρα.
Ερευνάτε ποιος οδηγούσε

Το βίντεο έχει φτάσει στα χέρια των ανώτατων αξιωματικών της αστυνομίας και προσπαθούν να δουν εάν αυτός που οδηγούσε τον γερανό ήταν αστυνομικός ή πολιτικό προσωπικό.

 

Rate this item
(0 votes)