Κρίσιμες ώρες για το τιγράκι που παράτησαν έξω από το Αττικό Πάρκο -Αποφασίζεται εάν θα γίνει ευθανασία

By Απριλίου 05, 2023
Κρίσιμες ώρες για το τιγράκι που παράτησαν έξω από το Αττικό Πάρκο -Αποφασίζεται εάν θα γίνει ευθανασία

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τη μοίρα που θα έχει το λευκό τιγράκι που βρέθηκε πεταμένο στα σκουπίδια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η μικρή τίγρης, αναμένεται να ανακοινωθεί εάν θα αποφασιστεί η λύση της ευθανασίας. Η τύχη του αιλουροειδούς θα γίνει γνωστή είτε την Τετάρτη (5/4), είτε την Πέμπτη (6/4), όπως αναφέρεται και σε ανάρτηση της ΜΚΟ «Νεμεσις» στο Facebook.

 

«Δόθηκε αγώνας για να επανέλθει στη ζωή»

Ως «εξαιρετικά απελπιστική», χαρακτήρισε την κατάσταση της υγείας της Χασίγια, η Νατάσσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, «Νέμεσις», επικαλούμενη και τη γνωμοδότηση των 12 επιστημόνων για το ζώο: «Παίρνει τριπλό σχήμα ισχυρών παυσίπονων και ναρκωτικό για να αντέχει τους πόνους. Έχει σπασμένα κόκαλα και τα πνευμόνια του συμπιέζονται. Έπαθε ανακοπή και έδωσαν αγώνα να το επαναφέρουν».

Προσθέτει η επικεφαλής της «Νέμεσις»: «Πάνω από 20 επιστήμονες στους οποίους εστάλη το ιστορικό της Χασίγια έχουν αποφανθεί ότι δεν υπάρχει ούτε 1 στο τρισ. να ζήσει πάνω από ένα μήνα», η οποία έφερε ως παράδειγμα το κέντρο περίθαλψης στην Αμερική που είπε ότι αναλαμβάνει την περίθαλψη του ζώου «...εάν καταφέρει να φτάσει σε εμάς».

Σημειώνεται ότι η κρισιμότητα της κατάστασης της «Χασίγια» (όπως ονομάζεται το τιγράκι), είχε επισημανθεί και στη συνεδρίαση της 12μελούς επιτροπής την περασμένη Τετάρτη. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, αποφασίστηκε η άμεση διενέργεια περαιτέρω διαγνωστικών εξετάσεων, οι οποίες θα συνέβαλαν καθοριστικά στην ασφαλέστερη τελική διάγνωση και πρόγνωση

Rate this item
(0 votes)