Σε εξέλιξη οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

By Σεπτεμβρίου 17, 2023
Σε εξέλιξη οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι/ες εγγραφούν σήμερα, μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία των κρίσιμων εκλογών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία από τις 8 το πρωί για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι/ες εγγραφούν σήμερα, μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία των κρίσιμων εκλογών για το κόμμα.

Οι πέντε μονομάχοι που διεκδικούν την προεδρία του κόμματος, είχαν καταθέσει το προηγούμενο διάστημα τις προτάσεις τους για τη νέα εποχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες

Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλειδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Στέφανος Κασσελάκης και Στέφανος Τζουμάκας διεκδικούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ,
Άνοιξαν οι κάλπες στις 8 το πρωί

Τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος προσέρχονται από το πρωί προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν χρειαστεί, θα υπάρξει και δεύτερος γύρος την ερχόμενη Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου.

Το ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 9 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα ενώ συνολικά σε όλη τη χώρα έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα.

Οι πέντε μονομάχοι που διεκδικούν την προεδρία του κόμματος, είχαν καταθέσει το προηγούμενο διάστημα τις προτάσεις τους για τη νέα εποχή του ΣΥΡΙΖΑ

Όσοι προσέλθουν για να ψηφίσουν, πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Λίγο πριν τις 9 ψήφισε ο Νίκος Παππάς
Ψήφισαν Παππάς – Αχτσιόγλου

Πρώτος από τους υποψήφιους προέδρους, ψήφισε το πρωί στις 8:45 ο Νίκος Παππάς ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής.

«Σήμερα ψηφίζουμε για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Για να σώσουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη από τα σχέδιά του. Για να ξεκινήσουμε μια ενωτική πορεία προς το μετασχηματισμό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο Περιστέρι ψήφισε η υποψήφια πρόεδρος Εφη Αχτσιόγλου

Λίγη ώρα αργότερα άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η υποψήφια πρόεδρος Έφη Αχτσιόγλου στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου.

«Σήμερα είναι μια μέρα ανανέωσης της σύγχρονης Αριστεράς», είπε η κ. Αχτσιόγλου και τόνισε μεταξύ άλλων πως «από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει».

Ο Σωκράτης Φάμελλος από την πλευρά του άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για το μέλλον μας ψηφίζουμε, όχι μόνο για τη θέση του προέδρου» δήλωσε μεταξύ άλλων.

-Ο Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1), στις 12:30.

-Ο Στέφανος Τζουμάκας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας (Σχολικό Συγκρότημα Αγίου Νικολάου, Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 175), στις 12:00.

-Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, Κρήτης 77, Νέα Ιωνία), στις 13:00.

 

ΠΗΓΗ

Rate this item
(0 votes)