Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ θέτει ο Νίκος Φίλης - "Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να εκπροσωπεί ένα αριστερό κόμμα"

By Οκτωβρίου 23, 2023
Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ θέτει ο Νίκος Φίλης - "Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να εκπροσωπεί ένα αριστερό κόμμα"

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την αποχώρηση του Στέλιου Κούλογλου. "Θα θέσω θέμα ηγεσίας", λέει ο Νίκος Φίλης.

Την ενόχλησή του για τον Στέφανο Κασσελάκη εξέφρασε ο Νίκος Φίλης, τονίζοντας ότι θα θέσει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. "Θα θέσω θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ", δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Στέλιου Κούλογλου για την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι "πιο νωπή λαϊκή εντολή είναι η απόφαση που έδωσε ο λαός με τις δημοτικές εκλογές, εκεί όπου η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε στο 12,7%”, ενώ έκανε λόγο για μια "ψυχρή αποδοκιμασία από την κοινωνία” και χαρακτήρισε την εκλογή Κασσελάκη "εξέλιξη διάλυσης και εξευτελισμού του κόμματος”.

 

Όσο για τα παλαιότερα κείμενα του κ. Κασσελάκη στον Εθνικό Κήρυκα, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι συνιστούν ακραία εκδοχή νεοφιλελευθερισμού. "Δεν τολμούσαν να τα πουν στην Ελλάδα οι νεοφιλελεύθεροι. Δεν τα λέει αυτά ο κ. Κασσελάκης το 2015, τα λέει πριν από μερικές ημέρες στο ΣΕΒ”.

Παραδέχθηκε πως δεν "γνωρίζαμε όσα αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών για τον Στέφανο Κασσελάκη" και τόνισε πως με τα όσα λέει, δεν μπορεί να εκπροσωπήσει ένα αριστερό κόμμα.

"Τίθεται ζήτημα τι εκπροσωπεί", συμπλήρωσε. "Σε ό,τι με αφορά θα θέσω θέμα των όσων λέει ο κ. Κασσελάκης. Είναι έξω από τη λειτουργία του κόμματος" ανακοίνωσε και έκανε λόγο για θέμα δημοκρατικής τάξης. Όπως εξήγησε, δεν θα θέσει ευθέως ζήτημα Κασσελάκη, αλλά θέμα λειτουργίας. "Με όσα λέει ο Κασσελάκης, δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της Αριστεράς", επεξήγησε με σαφήνεια.

Η προσδοκία που είχε ο κόσμος από μια νέα ηγεσία να ανακόψει τη φθορά δεν επιβεβαιώθηκε, όπως σε άλλες περιπτώσεις, Ανδρουλάκη και Μητσοτάκη, υποστήριξε, αναφερόμενος στην κακή πορεία του κόμματος.

Μιλώντας για την αποχώρηση του Στέλιου Κούλογλου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης είπε πως δεν οφείλει να παραδώσει την έδρα του, διότι "εξελέγη με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι με το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη".

"Μεγάλα ξένα και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ μικρό, συστημικό κι ελεγχόμενο κόμμα, κάτι που εξ αντικειμένου εξυπηρετεί ο Στέφανος Κασσελάκης", επανέλαβε ο Νίκος Φίλης, μιλώντας για "κόμμα - τσόντα". Ο Νίκος Φίλης είπε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί ακόμη και να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΠΗΓΗ

Rate this item
(0 votes)