Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου

By Φεβρουαρίου 05, 2024
Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου

Ξεκινάει σήμερα στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα έρθει στην ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση στις 14 Φεβρουαρίου. Νωρίτερα όμως, και συγκεκριμένα την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου θα έχουν κληθεί στην επιτροπή οι αρμόδιοι φορείς, ενώ τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου θα έχει διεξαχθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αναμένεται να γίνει στις 15 Φεβρουαρίου, οπότε και αναμένονται οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Πρόκειται για τον νόμο που αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ίδιου φύλου και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την ισότητα των μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

Αντικείμενο του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι:

η τροποποίηση του Αστικού Κώδικα, προκειμένου να αναγνωρισθεί η δυνατότητα σύναψης γάμου από πρόσωπα του ίδιου φύλου,
οι αναγκαίες παρεμβάσεις στην εργατική νομοθεσία για την προστασία των ομοφύλων συζύγων και γονέων,
η διεύρυνση της προστασίας από διακρίσεις και
η ειδικότερη ρύθμιση σχέσεων με στοιχεία αλλοδαπότητας.

Εισηγητής εκ μέρους της κυβέρνησης έχει αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ενώ για την ΚΟ της ΝΔ θα τοποθετηθεί η κυρία Μαρία Συρεγγέλα και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο κ. Κώστας Τσιάρας. Εισηγήτρια για τον ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει η βουλευτής Επικρατείας Έλενα Ακρίτα και ειδικός αγορητής για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Παύλος Χρηστίδης.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Rate this item
(0 votes)