Καταδίκη Ελλάδας από Ευρωκοινοβούλιο: Το τέλος των ελπίδων Μητσοτάκη για ευρωπαϊκή θέση

By Φεβρουαρίου 09, 2024
Καταδίκη Ελλάδας από Ευρωκοινοβούλιο: Το τέλος των ελπίδων Μητσοτάκη για ευρωπαϊκή θέση

Το τέλος των ελπίδων του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια ευρωπαϊκή θέση δείχνει να σηματοδοτεί η καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωκοινοβούλιο για παραβιάσεις του κράτους δικαίου στη χώρα μας!

Η χώρα μας καταδικάστηκε για πρώτη φορά στα 44 χρόνια που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Ευρωκοινοβούλιο για παραβάσεις του κράτους δικαίου και την παραβίαση σειράς δικαιωμάτων στην Ελλάδα! Επιπλέον, υπέρ της καταδίκης της χώρας μας ψήφισε ένας πολύχρωμος συνασπισμός δυνάμεων, όπως η ευρωομάδα με αναφορά στον Εμμανουέλ Μακρόν, οι Πράσινοι, οι σοσιαλιστές και φυσικά η Νέα Αριστερά! Μαζί τους δε συντάχτηκαν και επτά βουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο ανήκει η ΝΔ και αντιπρόεδρός του είναι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης που, σημειωτέο, απείχε από την ψηφοφορία. Με την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, όμως, η Αθήνα απειλείται και με διακοπή μέρους της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς τη χώρα μας!

Το πλήγμα για την ελληνική κυβέρνηση, όπως και για τη χώρα, είναι πολύ μεγάλο. Παράλληλα, όμως, η απόφαση είναι και προσωπικό (και μάλιστα τεράστιο) πλήγμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Τα «Παιχνίδια Εξουσίας», την πρώτη κιόλας μέρα που μετακόμισαν στο Dnews, σας ενημέρωσαν για τις -υπαρκτότατες- φιλοδοξίες του πρωθυπουργού να αναλάβει μια υψηλή ευρωπαϊκή θέση, όπως πχ είναι η θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θέση που σήμερα κατέχει ο Ζ. Μισέλ. Και μπορεί ακόμα να μην είχε γίνει πρόταση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κόμμα στο ΕΛΚ.

Ένα βασικό εμπόδιο για την ευρωπαϊκή καριέρα του Έλληνα πρωθυπουργού είναι η εθνικότητα, καθώς θα προκαλέσει τις αντιδράσεις της Άγκυρας και πιθανότατα θα υπονομεύσει τις ευρωτουρκικές σχέσεις, κάτι που στις Βρυξέλλες δεν θέλουν καν να το σκέφτονται! Δεν είναι δε τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός επεδίωξε να ενισχύσει την «ευρωπαϊκή του εικόνα» φέροντας προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Τώρα πλέον, με την καταδικαστική απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές που συνομίλησαν τη στήλη, οι πιθανότητες μιας ευρωπαϊκής πορείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, με ανάδειξή του σε υψηλό αξίωμα στις Βρυξέλλες, καθίσταται πλέον σχεδόν αδύνατον!

Κάτι που ενοχλεί ιδιαιτέρως τον Έλληνα πρωθυπουργό, που - εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου - θα παραμείνει στη χώρα και θα οδηγήσει τη ΝΔ στις νέες εκλογές.
Δες όλες τις ειδήσεις και τα νέα τη στιγμή που συμβαίνουν

ΠΗΓΗ

Rate this item
(0 votes)