Παλικάρι: Αυτός είναι ο 29χρονος Υποσμηναγός που σώθηκε από την πτώση του F16, 1,5 ώρα πάλευε στη θάλασσα

By Μαρτίου 21, 2024
Παλικάρι: Αυτός είναι ο 29χρονος Υποσμηναγός που σώθηκε από την πτώση του F16, 1,5 ώρα πάλευε στη θάλασσα

Ο 29χρονος Υποσμηναγός, που σώθηκε από την πτώση του F-16, το οποίο κατέπεσε στην Ψαθούρα, καθώς εγκατέλειψε έγκαιρα το αεροσκάφος, πάλευε επί μιάμιση ώρα στην θάλασσα.

Ειδικότερα, ο πιλότος κατάφερε και βγήκε σώος και εξέπεμψε SOS και έτσι το super puma τον εντόπισε και τον μετέφερε αρχικά στη Λήμνο.

Αργότερα, διακομίστηκε στην Αθήνα, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου και παραμένει για προληπτικούς λόγους.

 

Όπως υπογράμμισε ο πατέρας του 29χρονου, Δημήτρης Αποστολάκης, «μου είπε μονολεκτικά είμαι καλά, είμαι καλά. Ξέρετε η επικοινωνία μας δεν είχε και την καλύτερη ποιότητα. Από κει και πέρα δεν ξέρω, δεν έχω εικόνα, γι αυτό πηγαίνω στην Αθήνα κι εγώ να δω το παιδί μου».

Όσον αφορά τη στιγμή που ενημερώθηκε από το συμβάν, επεσήμανε «την παραβολή του Λαζάρου, την ξέρετε; Δεν θέλω να το βιώσουν αυτό οι γονείς κανενός παιδιού. Να είναι πάντα καλά, γεροί και καλές προσγειώσεις φίλε μου».

Το F-16 συμμετείχε σε σχηματισμό με άλλα 4 μαχητικά, που απογειώθηκαν από τη Λάρισα και πληροφορίες αναφέρουν ότι, η πτώση του μαχητικού οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Ο πιλότος πρόλαβε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος με το αλεξίπτωτο, μπήκε μέσα στη μικρή σωστική βάρκα που διαθέτει το εκτινασσόμενο κάθισμα και στη συνέχεια πήρε με το κινητό του τηλέφωνο τον μοίραρχό του, προκειμένου να του πει ότι είναι καλά.

Στη συνέχεια η επικοινωνία χάθηκε, ο καιρός ήταν πολύ άσχημος και το super puma της Λήμνου έκανε μιάμιση ώρα για να περισυνελλέξει τον πιλότο.
Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για τον 29χρονο Υποσμηναγό

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον χειριστή. Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL-415 από την 113ΠΜ και κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130».
«Κώστα μου, Βούλα μου…»: Σε κακή κατάσταση ο Βασίλης Νομικός από την ώρα που έμαθε ότι σκοτώθηκε ο 29χρονος πιλότος

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός μετά την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους F-4 Phantom το οποίο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση στην Ανδραβίδα.

Ο 29χρονος Υποσμηναγός είχε καταγωγή από την Αρκαδία και το μεγάλο του όνειρο από μικρό παιδί ήταν να γίνει Ίκαρος.

Ο Βασίλης Νομικός ο οποίος γνώριζε τον 29χρονο πιλότο και τους γονείς του είναι συγκλονισμένος, και με ένα μήνυμά του στο facebook θέλησε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

«Ήταν από αυτές τις μαγικές καλοκαιρινές βραδιές στην Άνδρο όταν ο Κώστας μας έλεγε, “όποτε πετάει ο Μάριος έχω ένα βάρος στην καρδιά μου”. Σήμερα όλη η Ελλάδα έχει το ίδιο βάρος. Κώστα μου, Βούλα μου… Δεν έχω λόγια. Είμαι συγκλονισμένος. Τα θερμά μου συλλυπητήρια…» έγραψε ο Βασίλης Νομικός.

Σοκαρισμένος ο πατέρας του Μάριου – Μιχαήλ δήλωσε στην ΕΡΤ: «Ήρθε χθες το Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Μας χαιρέτισε κανονικά… «γιατί φεύγεις νωρίς του λέω», «φεύγω, γιατί το πρωί πετάω». Πέταξε και τέλος. Του έλεγα εγώ «κάνε το δικό μου επάγγελμα, θα βρεις έτοιμη δουλειά να δουλέψεις, δεν θα ταλαιπωρηθείς στη ζωή σου». «Όχι πατέρα, μου λέει, θα δηλώσω την Ικάρων πρώτη». Τη δήλωσε πρώτη και πέθανε 29 χρονών… Και καταστραφήκαμε όλοι».

 

ΠΗΓΗ

Rate this item
(0 votes)