Δωρέα της εταιρείας Ούζο Βαρβαγιάννη στην τοπική κοινότητα του Πλωμαρίου

By Ιουλίου 01, 2024
Δωρέα της εταιρείας Ούζο Βαρβαγιάννη στην τοπική κοινότητα του Πλωμαρίου

Η εταιρεία Ούζο Βαρβαγιάννη, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, πραγματοποίησε δωρεά προς την τοπική κοινότητα του Πλωμαρίου, προσφέροντας κουτιά φύλαξης απινιδωτών με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το Ούζο Βαρβαγιάννη δώρισε 10 κουτιά τα οποία έχουν ήδη τοποθετηθεί σε εξωτερικούς χώρους του Πλωμαρίου, φυλάσσοντας απινιδωτές σε στρατηγικά σημεία. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι οι απινιδωτές θα είναι λειτουργικοί και έτοιμοι για χρήση σε επείγουσες καταστάσεις. Η τοποθέτησή τους σε κεντρικές τοποθεσίες διασφαλίζει άμεση πρόσβαση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, παρέχοντας ζωτικής σημασίας βοήθεια σε κρίσιμες στιγμές. Η παρουσία των απινιδωτών είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο πληθυσμός της περιοχής αυξάνεται λόγω της έλευσης τουριστών."

 

Σχετικά με το Πλωμάρι

Πλωμάρι Λέσβου… η «πρωτεύουσα του ούζου» στην Ελλάδα.
LesvosPost.com 8/15/2021 06:30:00 μ.μ. Αφιερώματα, Καλοκαίρι, Καλοκαίρι στην Λέσβο, Λεσβος, Τουρισμός

Συνδυάζει βουνό και θάλασσα, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες υποδομές, την τουριστική κίνηση με την ηρεμία της εξοχής.

Ο λόγος για το γραφικό Πλωμάρι που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Λέσβου και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού.

Η «πρωτεύουσα του ούζου», όπως την αποκαλούν, χτίστηκε το 1842, όταν σταμάτησαν οι πειρατικές επιδρομές και οι κάτοικοι κατέβηκαν από το Μεγαλοχώρι κοντά στη θάλασσα. Τη διασχίζει ο χείμαρρος Σεδούντας για αυτό παλαιότερα λεγόταν και Ποταμός, ενώ η ονομασία Πλωμάρι αποδίδεται, κατά μία εκδοχή, στο φυτό φλώμος.

Το Πλωμάρι γνώρισε ιδιαίτερη ανάπτυξη τον 19ο αιώνα τόσο σε ό,τι αφορά το εμπόριο όσο και στη βιομηχανία, καθώς ήταν μια κωμόπολη με πολλά ελαιοτριβεία, σαπωνοποιεία, πυρηνεργοστάσιο και ουζοποιεία, όπου παρασκευαζόταν το ονομαστό ντόπιο ούζο. Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το Πλωμάρι έχασε ένα μέρος της παλιάς αίγλης, καθώς έχασε τη δυνατότητα συναλλαγών με τα τουρκικά παράλια....

O σύγχρονος οικισμός του Πλωμαρίου είναι δομημένος γύρω από το παλιό ιστορικό κέντρο και την εκκλησία του Aγίου Nικολάου που χτίστηκε το 1847 και περιλαμβάνει τις γειτονιές Πλάτανο, Aγία Παρασκευή, Tαρσανά, Aγορά, Προάστιο, Προφήτη Hλία. Αρχοντικά με περιποιημένους καταπράσινους κήπους, γραφικά καλντερίμια που οδηγούν σε παλιές γειτονιές που έχουν μείνει αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου, αλλά και σύγχρονα οικοδομήματα δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα. Σήμα κατατεθέν του οικισμού ο υπεραιωνόβιος πλάτανος της κεντρικής πλατείας, που όπως λέγεται φυτεύτηκε το 1813....

Rate this item
(0 votes)