Λέσβος; Πόλος έλξης για τους τουρίστες η διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου

By Ιουλίου 09, 2024
Λέσβος; Πόλος έλξης για τους τουρίστες η διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου

Επιλογή απο τα καλύτερα

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της ελιάς είναι γνωστές απο την αρχαιότητα. Πως όμως έφτασαν στο σήμερα και πως παράγεται το ελαιόλαδο; 

Ενα συναρπαστικό ταξίδι μέσα απο το άρθρο το " Sto Nisi".

Λέσβος σημαίνει μουσική και Ελιά και οχι μόνο.

Το ελαιοτριβείο της οικογένειας Παπαδέλλη έχει ανοίξει τις πύλες του από τον Απρίλιο και υποδέχεται επισκέπτες από Ευρώπη και Τουρκία ξεναγώντας τους στις εγκαταστάσεις του

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν οι επισκέπτες της Λέσβου Ευρωπαίοι και Τούρκοι για την παραγωγή του ελαιολάδου και των προϊόντων της ελιάς. Έτσι στο πλαίσιο των διακοπών τους αναζητούν επισκέψιμους χώρους και ελαιοτριβεία προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά την διαδικασία και να δοκιμάσουν παράλληλα και τα τοπικά προϊόντα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στους επισκέψιμους χώρους από τον Απρίλιο εντάχθηκε το ελαιοτριβείο της οικογένειας Παπαδέλλη στην Πηγή το οποίο πλέον σχεδόν καθημερινά φιλοξενεί και ξεναγεί στις εγκαταστάσεις του τουρίστες που θέλουν να γνωρίσουν την κουλτούρα της ελιάς.

Όπως αναφέρει ο Χαράλαμπος Παπαδέλλης υπεύθυνος της εταιρείας Χ. Παπαδέλλης και ΣΙΑ που διατηρεί το ελαιοτριβείο τυποποιητήριο ελαιολάδου και τυποποιητήριο βρώσιμης ελιάς, οι επισκέπτες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την αγροτική δραστηριότητα του νησιού, ζητούν να μάθουν λεπτομέρειες για τη διατροφική αξία του ελαιολάδου, την διαδικασία παραγωγής του και τα πλεονεκτήματά του απέναντι σε ομοειδή προϊόντα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζητούν να μάθουν ακόμη λεπτομέρειες για την σύνθεσή του, την οξύτητα και πόσο αυτή επηρεάζει τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του. «Δοκιμάζουν τις γεύσεις μας και οι περισσότεροι φεύγουν ενθουσιασμένοι. Χαρακτηριστικό αυτής της ενδιαφέρουσας αλληλεπίδρασης είναι ότι έχει αυξηθεί σημαντικά στα ηλεκτρονικά καταστήματα των ευρωπαϊκών χωρών που διαθέτουν τα προϊόντα μας η ζήτηση από τους καταναλωτές που τα αναζητούν και μάλιστα γράφουν πολύ καλά σχόλια για την ποιότητά τους».

Η σύνδεση του τουρισμού με την γαστρονομία και την κουλτούρα του πρωτογενούς τομέα του νησιού μας, σημειώνει ο κ. Παπαδέλλη μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία για να συνδυαστούν οι δύο αυτές αναπτυξιακές δραστηριότητες του τόπου μας και να φέρουν μεγαλύτερη ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα.

ΠΗΓΗ   

Στο Νησί/ stonisi.gr

Rate this item
(0 votes)