ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ...

By Ιουλίου 11, 2024
ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ...

Αυθεντικές εικόνες, μυρωδιές και γευσεις για τις πιο ξεχωριστές διακοπές !

Η Λέσβος το νησί των ποιητών και των καλλιτεχνών με τα διαφορετικά χρώματα, την μεγάλη ιστορία και κάθε μέρος ξεχωριστό, ευλογημένο και ιδιαίτερης ομορφιάς!

Ξεκινώντας απο ανατολικά και την πόλη της Μυτιλήνης μέχρι το δυτικότερο σημείο στο Σίγρι και το απολιθωμένο δάσος και από τα νότια του νησιού το Πλωμάρι και τα Βατερά μέχρι τα βορειότερα σημεία στη Σκάλα Συκαμιάς και το Μόλυβο, οι εικόνες που συναντάει κάποιος, σε κάθε μέρος είναι μοναδικές!
Και η κοινή παραδοχή από καθε επισκέπτη ότι σε κάθε χωριό και τοποθεσία βλέπει κάτι διαφορετικό!
Άλλες εικόνες, άλλα χρώματα από την ίδια όμως παράδοση!

Η πόλη της Μυτιλήνης με την εμβληματική προκυμαία, τα εντυπωσιακά νεοκλασικά κτίρια, παραδοσιακά εστιατόρια και καφέ, πλακόστρωτα δρομάκια με τα ουζερί και τις ταβέρνες.
Στα χωρια θα συναντήσει κάποιος σπίτια από πέτρα και ξύλο, μαγαζάκια όλων των ειδών, καφενεία και ουζερί, λιθόστρωτα σοκάκια, παραδοσιακά μαγαζιά με φιλόξενους κατοίκους και Βυζαντινά κάστρα από τα καλύτερα διατηρημένα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Διατηρητέοι παραδοσιακοί οικισμοί που παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή που γοητεύουν και βέβαια τα γραφικά ψαρολιμανα σε κάθε σημείο του νησιού, είτε στο Αιγαίο είτε στους δύο γραφικούς κόλπους, με θέα που είναι μοναδική!

Οι παραλίες όλων των ειδών καλύπτουν κάθε προτίμηση, ρηχές, βαθιές, με βότσαλο, με χαλίκι και άμμο.
Παραλίες για απομόνωση αλλά και πολλές οργανωμένες χωρίς χρέωση για χρήση ξαπλώστρας!
Οι εναλλαγές απλά εντυπωσιακές!

Από το Αιγαίο πέλαγος, στον κόλπο της Καλλονής και από τη θάλασσα στα στενά της Μικρασίας στον μαγευτικό κόλπο της Γέρας!
Για τις γαστρονομικές απολαύσεις τα λόγια είναι περιττά!
Είτε σε παραδοσιακούς καφενέδες και ουζερί στον κέντρο της πόλης είτε σε γραφικά ψαροχώρια με θέα το Αρχιπέλαγος η ποιότητα αξεπέραστη, οι γεύσεις μοναδικές και το κυριότερο αρκετά οικονομικά!
Και βέβαια όλα με την ευλογία και την χάρη των Αγίων του νησιού! Με τα πανορθοδοξα προσκυνήματα και τους πιστούς που καταφθάνουν από κάθε γωνιά του πλανήτη για την χάρη του Ταξιάρχη, των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και ακόμα 23 Αγίους που έχει ανακηρύξει η Ορθόδοξη πίστη μας!


Η Λέσβος που εμπνεύστηκαν από τα αρχαία χρόνια οι μεγαλύτεροι λυρικοί ποιητές, μέχρι τη σύγχρονη ιστορία που έζησαν και την ύμνησαν κορυφαίοι Έλληνες λογοτέχνες όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Ηλίας Βενέζης, ο Στρατής Μυριβήλης, ο Φώτης Κόντογλου , ο Αργύρης Εφταλιώτης, ο Φρέντυ Γερμανός και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.

 

Πηγή Georgajis Georgios

Rate this item
(0 votes)

newsroom