AegeanReport - Με αγάπη για το Βόρειο Αιγαίο! Ειδήσεις, παράδοση, πολιτική, καλλιτεχνικά, πολιτισμός.
Επισκεφθείτε το θησαυρό του Πλωμαρίου, το Μουσείο ούζου Βαρβαγιάννη και μάθετε για την 164 ετών οικογενειακή παράδοση στην παραγωγή του ούζου.
Σήμερα, στο γραφικό Πλωμάρι της Λέσβου η τεχνολογία συνυπάρχει με την ιστορία και την παράδοση!
Visit the treasure of Plomari, the Varvayanni Ouzo Museum, and learn about the 164-year-old family tradition in ouzo production.
Today, in the picturesque Plomari of Lesvos, technology coexists with history and tradition
Το ούζο της Λέσβου είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα είδη ούζου στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Παράγεται απο εκλεκτή ποιότητα σταφυλιών από το νησί της Λέσβου, το οποίο έχει μακρά παράδοση στην παραγωγή που ανάγεται απο τους μεσαιωνικούς χρόνους τουλάχιστον.
Το ούζο είναι ένα παραδοσιακό απόσταγμα, φτιαγμένο από οινόπνευμα κουκουτσιών και τον κορμό σταφυλιών και αρωματισμένο κυρίως με γλυκάνισο, αλλά μπορεί να περιλαμβάνει και άλλα βότανα και μπαχαρικά.
Το ούζο Λέσβου ξεχωρίζει για την καθαρότητά του και τον ιδιαίτερο αρωματικό του χαρακτήρα, που του προσδίδει η τοπική χλωρίδα και οι παραδοσιακές τεχνικές απόσταξης που χρησιμοποιούνται. Απολαμβάνεται συχνά με μεζέδες, όπως θαλασσινά, ελιές, και διάφορα είδη τυριών, και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της τοπικής Λεσβιακής κουλτούρας και φιλοξενίας.