1ο Φεστιβάλ Μουσικής Δήμου Μυτιλήνης

By Ιουλίου 29, 2024
1ο Φεστιβάλ Μουσικής Δήμου Μυτιλήνης

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Μυτιλήνης, που πραγματοποιείτε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού , συνεχίζει να προάγει τη διεθνή συνεργασία και τον πολιτισμό με τη Χορωδιακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιουλίου στο Κάστρο . Στο πλαίσιο των συνεργασιών με καλλιτεχνικά σύνολα άλλων χωρών, το φεστιβάλ είχε την τιμή να φιλοξενήσει το «Φωνητικό Σύνολο Δήμου Λάρνακας» υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Γερολέμου.

 

Το «Φωνητικό Σύνολο Δήμου Λάρνακας» παρουσίασε μια συγκινητική παράσταση με τραγούδια αφιερωμένα στην Κύπρο, τιμώντας τους ήρωες και όλους όσους θυσίασαν τη ζωή τους το 1974.

 

Η παράσταση αυτή ήταν ένας φόρος τιμής στους ανθρώπους που έγραψαν ιστορία με τις θυσίες τους.

 

Επιπλέον, συμμετείχαν η Δημοτική Χορωδία Δήμου Μυτιλήνης «Νίκος Μυρογιάννης», η Μικτή Χορωδία “Animato”, η παιδική χορωδία “Animato” και η “Animato Youth Voices”.

 

Τα σύνολα αυτά παρουσίασαν έργα Ελλήνων και Κυπρίων συνθετών, καθώς και έργα από το παγκόσμιο ρεπερτόριο, δημιουργώντας μια μαγευτική ατμόσφαιρα και προσφέροντας στο κοινό μια αξέχαστη εμπειρία. Η επιτυχία αυτής της εκδήλωσης αποτελεί απόδειξη της αξίας της πολιτιστικής συνεργασίας και της δύναμης της μουσικής να ενώνει λαούς και πολιτισμούς.

 

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου, το πρόγραμμα «Μ’ ένα τριφύλλι φως» προσέφερε ένα ταξίδι μιας ώρας στον κόσμο του Οδυσσέα Ελύτη. Με τη συνοδεία της μουσικής του Γιώργου Κουρουπού, το κοινό απόλαυσε την ποίηση του Ελύτη μέσα από την ερμηνεία της Άρτεμις Μπόγρη (τραγούδι), του Θανάση Αποστολόπουλου (πιάνο) και της Ιουλίτας Ηλιοπούλου (απαγγελία) στο Επάνω Κάστρο Μυτιλήνης.

 

Χορωδιακή Συνάντηση: Φωνητικό Σύνολο Δήμου Λάρνακας & Πολυφωνική Χορωδία Μυτιλήνης

 

Το Σάββατο 27 Ιουλίου, στο Μουσείο Βρανά στον Παππάδο Γέρας, οι δύο χορωδίες συνέπραξαν σε μια μοναδική συναυλία με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών. Η μουσική διδασκαλία έγινε από τους Ανδρέα Γερολέμου και Στυλιανό Λασκαρίδη, ενθουσιάζοντας το κοινό με την αρμονική σύμπραξη των δύο χορωδιών.

 

Μουσικός Κύκλος Παραδοσιακής Μουσικής: Τα Σαντούρια της Αγιάσου

 

Την Κυριακή 28 Ιουλίου, στον αυλείο χώρο της Εκκλησίας της Παναγίας Αγιάσου, το τμήμα Σαντουριών του Αναγνωστηρίου Αγιάσου παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα παραδοσιακής μουσικής. Υπό την καθοδήγηση του Κώστα Ζαφειρίου, τα Σαντούρια της Αγιάσου μάγεψαν το κοινό με μελωδίες από τη Λέσβο και τη Μικρά Ασία.

 

Οι εκδηλώσεις προσέλκυσαν πλήθος κόσμου και στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, αναδεικνύοντας την πολιτιστική και μουσική κληρονομιά της Κύπρου και της Ελλάδας.

Η επιτυχία αυτής της εκδήλωσης αποτελεί απόδειξη της αξίας της πολιτιστικής συνεργασίας και της δύναμης της μουσικής να ενώνει λαούς και πολιτισμούς.

Rate this item
(0 votes)

newsroom