Ικαρία : Καταρέει το σύστημα Δημόσιας Υγείας στην Περφέρεια Βορείου Αιγαίου

By Αυγούστου 29, 2024
Ικαρία : Καταρέει το σύστημα Δημόσιας Υγείας στην Περφέρεια Βορείου Αιγαίου

Νεο SOS για την Δημόσια Υγεία εκπέμπει η Ικαρία

 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο samosvoice,

Οι Ικαριώτες από κάθε γωνιά του νησιού έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα κατά την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Ευδήλου, οργανωμένη από το Εργατικό Κέντρο Σάμου. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: "Αρκετά με την εγκατάλειψη και την υποβάθμιση, ζητάμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, με πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου, του Κ.Υ. Ευδήλου, του Π.Ι. Ραχών, και των αγροτικών ιατρείων Μαγγανίτη και Καρκιναγρίου, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση".

Σύμφωνα με το ΕΚΣ, εκφράστηκε επίσης έντονη διαμαρτυρία για τη συνεχιζόμενη απαξίωση του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Ραχών, και ζητήθηκε από τη 2η ΔΥΠε Πειραιώς & Αιγαίου να ακυρώσει την αυθαίρετη μετακίνηση της νοσηλεύτριας του Π.Π.Ι. Ραχών προς το Νοσοκομείο Ικαρίας.

Στην συγκέντρωση τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι διαφόρων σωματείων και συλλόγων: ο Σωτήρης Κόχυλας από το Σωματείο Μισθωτών Συνταξιούχων Ικαρίας-Φούρνων, ο Γιώργος Τσαχάς από την Ένωση Γονέων Σχολείων Ικαρίας, η Κατερίνα Χερούβη από τον Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ Ικαρίας "Ηλιαχτίδα", ο Ρένος Ρουστάς από τον Σύλλογο Αυτοαπασχολουμένων Ικαρίας, η Αθηνά Γλαρού από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας-Φούρνων, και η Πόπη Μπουζάκη από τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας. Η κεντρική ομιλία έγινε από την Κατερίνα Χατζηαργυρίου εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου.

Rate this item
(0 votes)

newsroom