Σάμος: Χαιρετίζουμε όσους συμμετείχαν, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν αρκεί η αγανάκτηση, το σιχτίρισμα και οι ευχές «να μην μας τύχει κακό».

By Αυγούστου 31, 2024
Σάμος: Χαιρετίζουμε όσους συμμετείχαν, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν αρκεί η αγανάκτηση, το σιχτίρισμα και οι ευχές «να μην μας τύχει κακό».

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου χαιρετίζει τους πολλούς εκατοντάδες Σαμιώτες και Σαμιώτισσες που ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία του

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου χαιρετίζει τους πολλούς εκατοντάδες Σαμιώτες και Σαμιώτισσες που ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία του, μαζί με τη στήριξη πολλών σωματείων, συλλόγων, φορέων του νησιού μας, πραγματοποίησαν μια από τις πιο μεγάλες κινητοποιήσεις στο νησί μας τα τελευταία χρόνια. Ένωσαν τις φωνές τους απαιτώντας εδώ και τώρα λύσεις στην απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στις δομές Υγείας, στάθηκαν στο πλευρό των μαχόμενων υγειονομικών και του Σωματείου τους, του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γ.Νοσοκομείο Σάμου.

Χαιρετίζουμε όσους συμμετείχαν, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν αρκεί η αγανάκτηση, το σιχτίρισμα και οι ευχές «να μην μας τύχει κακό». Τον κόσμο που βγήκε στο δρόμο, που μπήκε στον αγώνα, που οργανωμένα παλεύει και απαιτεί αναβάθμιση όλων των δομών υγείας τώρα!

Με τη συγκέντρωση αυτή ο Σαμιώτικος λαός έστειλε μήνυμα αγωνίας και διεκδίκησης. Βροντοφώναξε Φτάνει πια η κοροϊδία και η εκμετάλλευση! Ως εδώ με την υποβάθμιση της Υγείας!. Δήλωσε με αποφασιστικότητα ότι θα συνεχίσει τη μάχη για δημόσια και δωρεάν υγεία, ότι θέλει να ζήσει με ασφάλεια στον τόπο του.

Αυτό το μήνυμα μετέφερε προς κάθε κατεύθυνση η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου Βάσω Βρυνιώτη με την ομιλία της, αναφέροντας ότι δεν ανεχόμαστε άλλο να έχουμε τόσο σοβαρές ελλείψεις στο νοσοκομείο σε γιατρούς και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, στα Κέντρα Υγείας στα Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία του νησιού. Να κινδυνεύει να κλείσει η ΜΕΘ και η Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου. Τα ραντεβού να είναι μετά από μήνες σε πολλές περιπτώσεις εξετάσεων, να πρέπει να βάλει κανείς βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πάει σε ιδιώτη, στην Αθήνα ή σε κάποιο άλλο νησί. Να μην έχουμε γιατρούς εργασίας και επιθεώρηση εργασίας για την υγιεινή και την ασφάλεια. Δεν ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν οι εκάστοτε υπουργοί και κυβερνητικοί, ότι όλα είναι καλά.

Τόνισε ότι, τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις καθώς και όσοι αιρετοί και κομματικοί παράγοντες στηρίζουν ή κάνουν τα στραβά μάτια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, έχουν σοβαρή ευθύνη για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση στην Υγεία.

Οι εργαζόμενοι, ειδικά τώρα που είναι σεζόν και λιώνουν τα κορμιά τους στα ξενοδοχεία, στις οικοδομές, στα εμπορικά και στα επισιτιστικά, οι νέοι που πληρώνονται τρεις και εξήντα, ο λαός μας που λέει "μη μου τύχει" καταλαβαίνουν ότι η υγεία πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να έχει τιμοκατάλογο. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, που πρέπει να προσφέρεται σε όλους ισότιμα. "Αγαθό" και "επιχειρηματικότητα" δεν μπορούν να συνυπάρχουν.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και η μαζικότητα και η οργανωμένη δράση μας μπορεί να φέρει αποτελέσματα, να ανακόψει νέα μέτρα εις βάρος της υγείας μας.

Στη μεγάλη συγκέντρωση το λόγο πήραν επίσης ο Σταμάτης Φιλιππής, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Σάμου, ο Στράτος Καπώλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, ο Ανδρέας Ευστρατουδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, η Μαρία Μαρούκη-Χατζηγεωργίου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Υποστηρικτών Καρκινοπαθών «ΕυΠο». Ενώ επίσης χαιρέτισαν ο Γιάννης Καλτάκης, εκ μέρους της αντιπεριφέρειας, ο Πάρης Παπαγεωργίου, δήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Σάμου και ο Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, δήμαρχος του Δήμου Δυτικής Σάμου.

Το συγκεντρωμένο πλήθος κατέκλεισε την παραλιακή όπου έκανε πορεία προς το λιμάνι και διαμήνυσε ότι ο αγώνας δεν θα σταματήσει εδώ, θα συνεχιστεί για Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, με πλήρη στελέχωση του νοσοκομείο, όλων των δημόσιων δομών και του ΕΚΑΒ, με γενναία κρατική χρηματοδότηση. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός σύγχρονος που να καλύπτει τις ανάγκες μας.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 16 Σεπτέμβρη σε σύσκεψη σωματεία, συλλόγους και φορείς για την οργάνωση της κλιμάκωσης του αγώνα μας, ενώ αν και όταν έρθει ο υπουργός υγείας στο νησί σε αγωνιστική κινητοποίηση.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Rate this item
(0 votes)

newsroom