Εντοπισμός 22 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Σάμο

By Σεπτεμβρίου 05, 2024
Εντοπισμός 22 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ενός σκάφους με αλλοδαπούς που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές προς τις βόρειες ακτές της Σάμου, πλησίον του οικισμού ¨ΚΟΚΚΑΡΙ¨ Σάμου.

Στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε ένα πνευστό ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με είκοσι δύο (22) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (11 άνδρες, 07 γυναίκες και 04 ανήλικα). Ακολούθησε καταδίωξη με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους περισυνέλεξε τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και προέβη στη σύλληψη ενός 39χρονου, ο οποίος υποδείχθηκε από τους έτερους αλλοδαπούς ως ο διακινητής που τους μετέφερε από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ο 39χρονος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨ και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 ¨Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο¨. Οι είκοσι δύο (22) αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου, ενώ το ταχύπλοο καταστράφηκε.

 

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Rate this item
(0 votes)