Φωτιά στη Λέσβο – Σηκώθηκαν δύο εναέρια μέσα

By Σεπτεμβρίου 05, 2024
Φωτιά στη Λέσβο – Σηκώθηκαν δύο εναέρια μέσα

Λίγο πριν από τις 11 το πρωί της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου ξέσπασε πυρκαγιά μεταξύ των περιοχών Πηγής και Θερμής στη Λέσβο, σε έκταση με ξηρά χόρτα και ελιές.

 

Στο σημείο έσπευσε άμεσα δύναμη της Πυροσβεστικής. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρήσαν 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες.

Στο έργο των πυροσβεστών συνδραμάν κατόπιν σχετικού αιτήματος και δύο αεροσκάφη πετζετέλ που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με το stonisi.gr η φωτιά κατέκαψε έκταση περίπου 10 με 15 στρέμματα, με το πύρινο μέτωπο να είναι κοντά στον δρόμο που συνδέει τις δύο περιοχές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί από τις 12 το μεσημέρι και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασής της, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών που βρίσκονται στο σημείο. Οι αρχές εκτιμούν ότι η φωτιά προκλήθηκε πιθανότατα από αγροτικές εργασίες, αν και η ακριβής αιτία παραμένει υπό διερεύνηση.

Ο Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης, Νίκος Καρασάββας, έχει μεταβεί στην περιοχή για να συντονίσει τις τοπικές αρχές και να επιβλέψει τις προσπάθειες κατάσβεσης. Οι αρχές συνιστούν στους κατοίκους να παραμείνουν σε επιφυλακή και να ακολουθούν τις οδηγίες τους για την ασφάλειά τους.

Η φωτιά δεν έχει προκαλέσει τραυματισμούς ή ζημιές σε κατοικίες μέχρι στιγμής, και οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη αποκατάσταση της περιοχής.

Rate this item
(0 votes)

newsroom