Λέσβος: Υπάλληλος της Περιφέρειας καταδικάστηκε για πτυχίο αγγλικών

By Σεπτεμβρίου 06, 2024
Λέσβος: Υπάλληλος της Περιφέρειας καταδικάστηκε για πτυχίο αγγλικών

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης εξέδωσε καταδικαστική απόφαση σε βάρος υπαλλήλου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο οποίος είχε προσκομίσει πλαστό πτυχίο αγγλικών στην υπηρεσία του. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατείχε θέση διευθυντή και Τμηματάρχη, καταδικάστηκε σε 15 μήνες ποινή φυλάκισης με αναστολή, καθώς και σε χρηματικό πρόστιμο για την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφου που του ήταν προσιτό λόγω της θέσης του.

Ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε και κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος, από τις οποίες απαλλάχθηκε. Επιπλέον, κατηγορούμενη ήταν και η εκτελούσα χρέη Διευθύντριας Εσωτερικής Λειτουργίας για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως, αλλά αθωώθηκε καθώς δεν προέκυψε ότι συγκάλυπτε τον συνάδελφό της ή ότι είχε αρμοδιότητα να τον ελέγξει.

Την πειθαρχική δίωξη είχε ασκήσει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Σύμφωνα με την ακροαματική διαδικασία, ο υπάλληλος προσκόμισε πλαστό πτυχίο αγγλικών στην υπηρεσία του, το οποίο στη συνέχεια… εξαφανίστηκε. Η δικαστική έρευνα αποκάλυψε την πλαστότητα του πτυχίου, γεγονός που οδήγησε στην καταδίκη του. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε καταλάβει ότι το πτυχίο του ήταν πλαστό.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ίδιος υπάλληλος είχε προηγουμένως καταδικαστεί τον περασμένο Ιούλιο σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, ως συνιδιοκτήτης Κέντρου Ελευθέρων Σπουδών, μαζί με τη σύζυγό του, σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή. Σε πρώτο βαθμό, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης είχε αποφασίσει τον Ιανουάριο του 2023 την καταδίκη των δύο ιδιοκτητών του κέντρου σε πέντε χρόνια φυλάκισης, καθώς εξετάστηκε υπόθεση που αφορούσε 110 πλαστά πτυχία.

 

ΠΗΓΗ stonisi.gr

Rate this item
(0 votes)