Εντοπισμός 16 αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Χίο

By Σεπτεμβρίου 07, 2024
Εντοπισμός 16 αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Χίο

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Χίου για την ύπαρξη ενός ταχυπλόου (Τ/Χ) πνευστού σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, προερχόμενου από τις τουρκικές ακτές, το οποίο κατευθυνόταν προς τις βόρειες ακτές των Οινουσσών Χίου.

Στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), το οποίο εντόπισε το Τ/Χ. Ακολούθησε καταδίωξη από το ΠΛΣ κατά την οποία ο χειριστής του Τ/Χ προσάραξε το σκάφος σε βραχώδη περιοχή βόρεια των Οινουσσών, ενώ οι αλλοδαποί αποβιβάστηκαν και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

 

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής εντόπισαν στη χερσαία περιοχή «ΑΛΙΚΕΣ» Οινουσσών Χίου δεκαεπτά (17) αλλοδαπούς (09 άνδρες, 05 γυναίκες και 02 ανήλικοι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου και στη συνέχεια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (Κ.Ε.Δ.). Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 24χρονος αλλοδαπός ως ο διακινητής των υπολοίπων, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση παράτυπα μεταναστών στην ελληνική επικράτεια στερούμενων νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων” και του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια”, ενώ το Τ/Χ σκάφος κατασχέθηκε.

Rate this item
(0 votes)