Δήμος Ανατολικής Σάμου : Εναρξη λειτουργίας ιατρείου διακοπής καπνίσματος

By Σεπτεμβρίου 12, 2024
Δήμος Ανατολικής Σάμου : Εναρξη λειτουργίας ιατρείου διακοπής καπνίσματος

Η διακοπή του καπνίζματος σχετίζεται με ολα τα παρακάτω :

Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια σημαντική αλλά δύσκολη διαδικασία, που απαιτεί θέληση και στρατηγικές για να γίνει αποτελεσματικά. Ακολουθούν μερικές συμβουλές και στρατηγικές για να βοηθηθείς στη διαδικασία:
1. Θέσε ένα στόχο

Ημερομηνία διακοπής: Διάλεξε μια συγκεκριμένη ημερομηνία για να σταματήσεις το κάπνισμα. Προετοίμασε τον εαυτό σου για αυτήν την ημέρα.
Μείωση σταδιακά ή άμεση διακοπή: Μπορείς να επιλέξεις είτε να μειώνεις σταδιακά τον αριθμό των τσιγάρων είτε να το κόψεις ξαφνικά (η λεγόμενη "κρύα γαλοπούλα").

2. Αναζήτησε υποστήριξη

Φίλοι και οικογένεια: Μοιράσου την απόφασή σου με το περιβάλλον σου για να έχεις υποστήριξη.
Επαγγελματική βοήθεια: Μπορείς να αναζητήσεις τη βοήθεια ειδικών, όπως ψυχολόγους ή συμβούλους, για να σου προσφέρουν καθοδήγηση.

3. Χρήση υποκατάστατων νικοτίνης

Σκέψου τη χρήση προϊόντων υποκατάστασης νικοτίνης, όπως αυτοκόλλητα, τσίχλες ή εισπνευστήρες. Αυτά μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα στέρησης.

4. Φαρμακευτική υποστήριξη

Υπάρχουν φάρμακα που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της επιθυμίας για κάπνισμα και των συμπτωμάτων στέρησης. Συμβουλέψου έναν γιατρό για τη χρήση αυτών των φαρμάκων (π.χ. βουπροπιόνη ή βαρενικλίνη).

5. Αλλαγές συνηθειών

Αποφυγή ερεθισμάτων: Αναγνώρισε τις καταστάσεις που σε ωθούν να καπνίσεις και προσπάθησε να τις αποφύγεις ή να βρεις εναλλακτικές δραστηριότητες.
Δραστηριότητες εκτόνωσης: Εμπλούτισε την καθημερινότητά σου με νέες δραστηριότητες, όπως άσκηση, διαλογισμό ή περπάτημα, που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις.

6. Διαχείριση του άγχους και των συμπτωμάτων στέρησης

Μάθε να αναγνωρίζεις τις στιγμές που έχεις έντονη επιθυμία να καπνίσεις και χρησιμοποίησε τεχνικές χαλάρωσης, όπως βαθιές αναπνοές, ώστε να τις ξεπεράσεις.
Κατανόησε ότι τα συμπτώματα στέρησης είναι προσωρινά και βελτιώνονται με τον καιρό.

7. Επιβράβευσε τον εαυτό σου

Καθόρισε μικρούς στόχους και επιβράβευσε τον εαυτό σου όταν τους πετυχαίνεις. Αυτό μπορεί να είναι μια δραστηριότητα που απολαμβάνεις ή μια αγορά.

Η διαδικασία διακοπής του καπνίσματος μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά η απόφαση είναι σημαντική για τη μακροχρόνια υγεία σου.

Ετσι ξενιά στην Σάμο η λεοτιυργία του ιατρείου

Σας ενημερώνουμε για την έναρξη από την Τετάρτη 18-09-2024, λειτουργίας του νέου κύκλου Ιατρείου διακοπής καπνίσματος στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.
Για εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να απευθύνεστε στο υπηρεσιακό τηλέφωνο 6952014079, στο γραφείο Επισκεπτριών Υγείας του Νοσοκομείου.

Ο Διοικητής


Ιωάννης Γ. Χατζηκωνσταντής

Rate this item
(0 votes)

newsroom