Δήμος Ανατολικής Σάμου : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 16 ΕΩΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

By Σεπτεμβρίου 12, 2024
Δήμος Ανατολικής Σάμου : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 16 ΕΩΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Η Σαμιακή Λέσχη Φίλων Vespa, «VESPA CLUB SAMOS» και ο Δήμος Ανατολικής Σάμου φιλοξενούν το Aegean Ride, έναν θεσμό που διοργανώνεται από τα Vespa Clubs του Βορείου Αιγαίου. Το Aegean Ride φέτος γιορτάζει τα δέκα χρόνια επιτυχημένων ταξιδιών και προώθησης των όμορφων νησιών μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 15 Σεπτεμβρίου στη Σάμο και σε αυτήν συμμετέχουν λάτρεις της Vespa από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
09.30: 10ο Summer Island Movie Festival (SIMF) 2024.
«Και καλή ψαριά»!
Μάθημα ψαρέματος από τον Λευτέρη Στυλιανίδη: Γενική Προσέγγιση της θάλασσας. Θαλασσινοί κόμποι, δέσιμο τρίχας, αγγιστριών κ.λ.π. Πρακτική εξάσκηση ψαρέματος. Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου. Περιοχή: Μαούνες.
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΙΟΥ
Χώρα
17.00: «Γύρω, γύρω όλοι με παιχνίδια της γειτονιάς»: Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας Ποτοκακίου «Η Ειρήνη» και η Δημοτική Κοινότητα Χώρας μάς δείχνουν παιχνίδια από τα παλιά, χορεύουν παραδοσιακούς χορούς και φτιάχνουν την «Πράσινη Βιβλιοθήκη» και την «Πράσινη στάση». Πλατεία Χώρας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
18.00: Διανομή ενημερωτικού έντυπου υλικού για θέματα οδικής ασφάλειας από την Τροχαία Σάμου στην παραλιακή ζώνη της πόλεως Σάμου.

18:30: «Έχεις γράμμα και… γραμμή»
«Κι έλεγα να σου στείλω ένα γράμμα»: Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Βαθέος (ΣΕΟ) γίνεται ταχυδρόμος και παραδίδει γράμμα στους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της πόλεως Σάμου παρακαλώντας τους να συμβάλλουν στην προστασία της γραμμής τυφλών στην παραλιακή αλλά και να «προστατεύουν» τις θέσεις στάθμευσης των ΑμεΑ σε όλη την πόλη. Στο γράμμα χρησιμοποιούνται επετειακά γραμματόσημα των ΕΛΤΑ που φέρουν εικόνες ποδηλάτων και έχουν τίτλο «Από το αυτοκίνητο στο ποδήλατο;».

19.00: «Παιχνίδια από παλιά για όλα τα παιδιά».
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Βαθέος (ΣΕΟ) γυρίζει τον χρόνο πίσω και μας δείχνει παιχνίδια του παλιού καιρού στην παραλιακή της πόλης.

20.00: «Ποδηλατοδρομώ ασφαλώς και έξυπνα».
Στην Πλατεία Πυθαγόρα ο Αλέξανδρος Πρινιάς μας ενημερώνει για τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου. Φέρτε τα ποδήλατά σας και μάθετε να ποδηλατείτε με ασφάλεια.

20.00: «Χορεύοντας με την παράδοση»:Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος Σάμου «Ο Καπετάν Λαχανάς» μας ταξιδεύει χορευτικά στην παραλιακή της πόλης!

20.30: «Το ποδήλατο… κλέβει την παράσταση»: 10ο Summer Island Movie Festival (SIMF) 2024. Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου: Προβολή ταινίας «Κλέφτες Ποδηλάτων» ( Ladri di biciclette‎‎, Δραματική Ταινία του 1948, Σκηνοθεσία: Βιτόριο ντε Σίκα). Μαούνες.
ΤΡΙΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
9.30: «Γυμναστική χωρίς…όρια»
Μάθημα γυμναστικής στον Δημοτικό Κήπο. Τα μέλη του ΚΑΠΗ ασκούνται στον Δημοτικό Κήπο και μαθαίνουν πώς ένας δημόσιος χώρος μπορεί να μετατραπεί σε ένα υπέροχο υπαίθριο γυμναστήριο.

11.00: Η Τροχαία Σάμου ενημερώνει τους μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου για θέματα οδικής ασφάλειας.
19.00: «Μαθαίνω – Συμμετέχω - Διασώζω»
Πώς σχεδιάζεται και υλοποιείται μια επιχείρηση διάσωσης ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο; Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης- Παράρτημα Σάμου, μας μιλούν για το πώς σώζουν ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο. Πλατεία Πυθαγόρα.

19.30: «Το κορίτσι βατόμουρο».
Ένα παραμύθι για την διαφορετικότητα. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Βαθέος (ΣΕΟ) διαβάζει το παραμύθι με τίτλο «Το κορίτσι βατόμουρο» (στον πεζόδρομο μπροστά στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Σάμου). Γίνονται όλοι βατόμουρα και μιλούν για την χαρά του να είσαι διαφορετικός.

20.00: «Σήκω, χόρεψε μαζί μου». Το Λύκειο Ελληνίδων μας προσκαλεί σε χορό μετά μουσικής. Πλατεία Πυθαγόρα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
11.00: Η Τροχαία Σάμου ενημερώνει τους μαθητές όλων τω τάξεων του 2ου Γυμνασίου Πόλεως Σάμου για θέματα οδικής ασφάλειας.
ΒΛΑΜΑΡΗ
17.30: «Η πυξίδα μου είναι.. θησαυρός»: Ο Ελληνικός Ορειβατικός- Πεζοπορικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Βλαμαρής μας καλούν σε ένα «Κυνήγι Θησαυρού» με πυξίδες και μας μαθαίνουν προσανατολισμό. Εκκίνηση: Βλαμαρή- Περιοχή Ματσάγκου- Διασταύρωση Μουρτιάς με Ζωοδόχο Πηγή.
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ
18.30: Επιδείξεις τεχνικής από τις ομάδες: Αθλητικός Σύλλογος «Άλκιμος Σάμου» (Kick Boxing), Σχολή Νομού Σάμου “TANG SOO DO”(Μυτιληνιοί Σάμου) και Σύλλογος Άγιος Εφραίμ Μυτιληνιών (ΤΑΕ ΚWON DO) στην παραλιακή της πόλης.


18.30: «Βοηθάω και σώζω ζωές».
Επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με εκπαιδευτικό υλικό από μέλη της Ομάδας Διάσωσης Σάμου. Πλατεία Πυθαγόρα.
19.00: «Πάω για χορό!!!»
Μια βραδιά γεμάτη μουσικές και χορευτικές εκπλήξεις στην αυλή του Γηροκομείου Σάμου – Ίδρυμα «ΝΤΑΕΛ».

20.00: ΧΟΡ.ΟΣΤΑΤΟΥΜΕ στην παραλιακή της πόλης μας. Ο ΧΟΡ.Ο.Σ. (Χορευτικός Όμιλος Σάμου) μας… χορεύει στην παραλιακή της πόλης!

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
19.00: «Αθλούμαι και κερδίζω»
Οι αθλητές μας δείχνουν τις αθλητικές τους επιδόσεις και κερδίζουν όμορφα δώρα.

Πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη
• Ένωση Βαθύλλου – Πανσαμιακού
• Νέος Πανσαμιακός
• ΑΟΣ Σάμου
• Ομάδα Futsal

Πλατεία Πυθαγόρα
• Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύνδεσμος Σάμου «ΑΘΛΕΩΝ»
• Πολιτιστικός Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος ΚΟΥΡΟΣ

19.30: Ομιλία από τον Εμπειρογνώμονα Περιβάλλοντος Greek Life Task Force plus, Πράσινο Ταμείο κ. Μπανούση Δημήτρη με θέμα: «Προσεγγίζοντας τις περιβαλλοντικές και κλιματικές προκλήσεις του Δήμου Ανατολικής Σάμου μέσα από τις δυνατότητες που παρέχει το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Life και το Πράσινο Ταμείο». (αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχιακού Μεγάρου)
20.00: «Τραγουδάμε για σας»: Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Σάμου τραγουδά για εμάς στην Πλατεία του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου.


20.00: Η Ένωση Μικρασιατών Σάμου μας ξεναγεί χορευτικά στην μουσική παράδοση στην παραλιακή της πόλης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
19.00: «Ζωγραφίζουμε με την Μαργαρίτα»
Ζωγραφίζουμε σε καμβά και χαρτί μέτρου και κρεμάμε την ζωγραφική μας «μπουγάδα». Πλατεία Πυθαγόρα.

19.30: «Η πόλη πάει γυμναστήριο»:Τα Γυμναστήρια της πόλης ασκούνται… υπαιθρίως. Συμμετέχουν τα γυμναστήρια «Ακαδημία» (πρόγραμμα pilates, Πλατεία Πυθαγόρα) και «Παλμός Αθλητικό Κέντρο» (Cross training, παραλιακή της πόλης στο ύψος της Εθνικής Τράπεζας).

20.00: «Σηκωθείτε από τις θέσεις σας»: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμου «Ωκυρρόη η Σαμία» μας καλεί να χορέψουμε στην παραλιακή της πόλης!

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
10.30. «Ψάξε, ψάξε δεν θα με βρεις: Είστε έτοιμοι να παίξουμε με γρίφους; Πού άραγε να έκρυψαν οι πειρατές τον θησαυρό; Ελάτε να κάνουμε τη "βόλτα με τον Κίμωνα" στον Ηγεμονικό Κήπο της Σάμου παίζοντας το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού!
19.00: «Χορεύοντας… ζούμε». Ο Κυριάκος Φριλίγκος και η Φαίδρα Μαρκίδη χορεύουν για εμάς σε ρυθμούς Τango και Rock and Roll. Οι δύο χορευτές έχουν διακριθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ Χορού. Πλατεία Πυθαγόρα.

19.30: «Διπλοπενιές»
Ο Κυριάκος Φριλίγκος παίζει στο μπουζούκι του τα τραγούδια: «Κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια», «Σήκω, χόρεψε συρτάκι», «Θαλασσινή», «Μινόρε της αυγής» και «Ζορμπάς». Πλαισιώνουν χορευτικά τα παιδιά του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων με Αναπτυξιακή Υστέρηση Π.Ε Σάμου «Η Μέλισσα». Πλατεία Πυθαγόρα.

20.00: «Χορεύω με πάθος… τι άλλο άραγε;» :Το Samos Tango Argentino μας προσκαλεί να χορέψουμε μαζί του. Πλατεία Πυθαγόρα.

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ
18.00: «Παιχνίδια της αλάνας» (Παλιά και ανέμελα) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθαγορείου «Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ» στον κεντρικό δρόμο Πυθαγορείου.

ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ
17.30 έως 20.00: «Επιλέγω να συμμετέχω!»
• Παρουσίαση για τον εθελοντισμό και την δράση του Συλλόγου «Φίλοι του Δάσους» στο χώρο του Συλλόγου.
• Ποδόσφαιρο…. Δρόμου!
• Παίζουμε στον κεντρικό δρόμο του χωριού μας!
• «Ζωγραφίζουμε» στον χώρο του Συλλόγου «Φίλοι του Δάσους»
• Επίδειξη τεχνικής από τον Σύλλογο «Άγιος Εφραίμ Μυτιληνιών (ΤΑΕ ΚWON DO)».
• Ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους στον κεντρικό δρόμο.
Συμμετέχουν : Σύλλογος «Φίλοι του Δάσους» Κοινότητας Μυτιληνιών, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μυτιληνιών, Δημοτική Κοινότητα Μυτιληνιών, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ)- Περιφερειακό Τμήμα Σάμου. Σύλλογος «Άγιος Εφραίμ Μυτιληνιών» (TAE KWON DO), Αθλητικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος – ΑΕΣ Μυτιληνιών, Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Μυτιληνιών.
ΚΟΚΚΑΡΙ
10.00: «Ένας περίπατος η φύση»: Πεζοπορία από την θέση «ΠΟΤΑΜΙΑ», στο παλιό μονοπάτι δίπλα στη ρεματιά και κατάληξη στο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα δίπλα στην πηγή ύδρευσης «ΜΑΝΑ». Σημείο συνάντησης: Παλαιά βρύση στη θέση «ΚΑΚΑΒΟΥΡΑ». Δημοτική Κοινότητα Κοκκαρίου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, Αθλητικός, Ψυχαγωγικός, Εξωραϊστικός Σύλλογος Κοκκαρίου (Α.Ψ.Ε.Σ.Κ.) «Αρίσταρχος».

ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

17.00: «Φυσικά και κινούμαι»: Περπατώ, ποδηλατώ και τρέχω στην παραλιακή του Αγίου Κωνσταντίνου. Πολιτιστικός Σύλλογος «Αρίσταρχος ο Σάμιος».
17.30: Ζωγραφική στο λιμάνι για μικρούς και μεγάλους

Rate this item
(0 votes)

newsroom