Λέσβος Νέος Δήμος Νεα Δράση - Τα έργα και οι ημέρες της Δημοτικής Αρχής του κ. Χριστόφα

By Σεπτεμβρίου 12, 2024
Λέσβος Νέος Δήμος Νεα Δράση - Τα έργα και οι ημέρες της Δημοτικής Αρχής του κ. Χριστόφα

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά. Γιατί το Λιμενικό Ταμείο ενώ είχε την απόφαση στα χέρια του από 10 Ιουνίου, δεν ενημέρωσε ως όφειλε εγγράφως τους Τουριστικούς Πράκτορες?

Τα έργα και οι ημέρες της Δημοτικής Αρχής του κ. Χριστόφα, φαίνεται πως δεν έχουν τελειωμό αφού καθημερινά σχεδόν αποκαλύπτεται η ανυπαρξία διοίκησης και οι λανθασμένοι χειρισμοί σε ζητήματα που τελικά κοστίζουν στις τσέπες του Δημότη. Τελευταίο «κατόρθωμα» της Δημοτικής Αρχής, το θέμα της πληρωμής του Τέλους Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων και η αύξηση του από 0.50€ σε 5.00€ για τους Τούρκους επισκέπτες.

Μια Υπουργική απόφαση η οποία ήταν σε ισχύ από τις 10 Ιουνίου, αλλά κανείς από την διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τους Τουριστικούς Πράκτορες. Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας, οι Τουριστικοί Πράκτορες να καλούνται σήμερα να πληρώσουν περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ (το αναφέρουμε ολογράφως για να γίνει κατανοητό το μέγεθος) προς το Λιμενικό Ταμείο, για τους περίπου 120 χιλιάδες τουρίστες από την Τουρκία που επισκέφτηκαν το νησί μας στο διάστημα αυτό αλλά και για τα εισιτήρια που είχαν εκδοθεί πριν από τις 10 Ιουνίου.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά. Γιατί το Λιμενικό Ταμείο ενώ είχε την απόφαση στα χέρια του από 10 Ιουνίου, δεν ενημέρωσε ως όφειλε εγγράφως τους Τουριστικούς Πράκτορες? Γιατί ενώ ήταν σε ισχύ από 10 Ιουνίου η αύξηση, συνεχίζει μέχρι και σήμερα να εισπράττει από τους πράκτορες 0.50 € αντί για 5.00€ που θα έπρεπε? Γιατί δεν ενήργησε – αντέδρασε ως όφειλε από την ημέρα που έλαβε την Υπουργική απόφαση, ώστε σε συνεννόηση με τους Τουριστικούς Πράκτορες να διεκδικήσει την κατάργηση της αύξησης ή την ισχύ της από τον Οκτώβρη και μετά, καθώς μέχρι και τότε έχουν ήδη κρατηθεί πριν την απόφαση για αύξηση του τέλους χιλιάδες εισιτήρια;

Θα μπορούσαμε να θέσουμε δεκάδες ερωτήματα τα οποία προφανώς και είναι ρητορικά καθώς δεν περιμένουμε κάποια απάντηση.
Την απάντηση άλλωστε την έδωσαν οι εκπρόσωποι του Λιμενικού Ταμείου κατά την συνάντηση τους με τους Τουριστικούς Πράκτορες, λέγοντας τους πως θα πρέπει να πληρώσουν και δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο.
Καλούμε τον ανέγνωμο μέχρι σήμερα για τα σοβαρά θέματα του Δήμου Μυτιλήνης κ. Χριστόφα, να πάψει να «κρύβεται» πλέον πίσω από τους συνεργάτες του και να πάρει θέση, να δώσει εξηγήσεις για τον σοβαρό πλέον κίνδυνο που υπάρχει όλη αυτή η προσπάθεια που έχει γίνει για την ανάκαμψη του τουρισμού με τα γνωστά φέτος αποτελέσματα να μην πάει στράφι.

Καλούμε τον κατά τα άλλα «λαλίστατο» Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Γιαννάκα να πάρει ξεκάθαρα θέση για το τεράστιο πλήγμα που θα υποστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι κλάδοι με τον τουρισμό και ειδικά η εστίαση!
Οι «μήνες του μέλιτος» της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα έχουν πλέον παρέλθει. Ωστόσο δεν μπορεί τα έξοδα του «γάμου» να τα πληρώνουν οι δημότες.

Rate this item
(0 votes)

newsroom